Αρχική Τουρισμός Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κινητικότητας Αθηνών (Mobility Center), στα πλαίσια...

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κινητικότητας Αθηνών (Mobility Center), στα πλαίσια του προγράμματος: South East European Mobility Management Scheme (SEE-MMS)

Σε λειτουργία τέθηκε το Κέντρο Κινητικότητας Αθηνών, μια νέα δομή που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Διακρατικού Προγράμματος South East European Mobility Management Scheme (SEE-MMS), με συντονιστή εταίρο την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 10 Απριλίου 2012 από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων και Πρόεδρο της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) κ. Γιώργο Μπρούλια.

Το Κέντρο Κινητικότητας Αθηνών σχεδιάστηκε με σκοπό να παρέχει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης πλήρη πληροφόρηση για την κινητικότητα (παντός τύπου μετακινήσεις: πεζοί/μέσα μαζικής μεταφοράς/αυτοκίνητο/ταξί/ποδήλατο) και επιπλέον να προωθεί τις οικολογικές μεταφορές (χρήση ποδηλάτου/χρήση δικτύου πεζοδρόμων/car-sharing κλπ), να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες αναφορικά με τις συνδυαστικές μεταφορές (επιλογή της βέλτιστης διαδρομής), να παρέχει ειδικές πληροφορίες για συγκεκριμένες κατηγορίες επισκεπτών (τουρίστες/επαγγελματίες/καλλιτέχνες κλπ), αλλά και να προτείνει διαδρομές θεματικού περιεχομένου (τουριστικές διαδρομές/σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος κλπ).

Βασική επιδίωξη του Προγράμματος αλλά και του συντονιστή εταίρου είναι το Κέντρο Κινητικότητας Αθηνών να αποτελέσει στο μέλλον μια ισχυρή δομή που εκτός των παραπάνω υπηρεσιών θα μπορεί επιπλέον να υλοποιεί δράσεις δημοσιότητας και δικτύωσης (οργάνωση εκδηλώσεων/προωθητικές ενέργειες κλπ), να παρέχει ενημέρωση – συμβουλευτική – εκπαίδευση σε σχολεία/νηπιαγωγεία/επιχειρήσεις κλπ για την υιοθέτηση ενός μοντέλου φιλικών προς το περιβάλλον αλλά και προς τον άνθρωπο μετακινήσεων και τέλος να συμμετέχει στη διαδικασία χάραξης πολιτικών στο επίπεδο του αστικού αλλά και του συγκοινωνιακού σχεδιασμού, δρώντας υποστηρικτικά στις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Το Κέντρο Κινητικότητας Αθηνών είναι εγκατεστημένο στο Σημείο Πληροφόρησης Επισκεπτών (Info-Point) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Επίπεδο Αφίξεων – Περιοχή Α’ και λειτουργεί Καθημερινά & Σαββατοκύριακα 8:00 – 20:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.