Αρχική Εταιρικά Νέα Η Thomas Cook, ανακοινώνει την περαιτέρω πώληση περιουσιακών στοιχείων για να μειώσει...

Η Thomas Cook, ανακοινώνει την περαιτέρω πώληση περιουσιακών στοιχείων για να μειώσει το χρέος

Thomas-CookΗ Thomas Cook ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πωλήσει περισσότερα από τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανόμενων μέρος του στόλου των αεροσκαφών που διαθέτει.

Η δήλωση κυκλοφόρησε τη Δευτέρα μετά από αναφορές σε εφημερίδες ότι η εταιρεία προσπαθούσε να διαπραγματευτεί μια περαιτέρω παράταση δύο ετών για δάνεια συνολικού ύψους £ 1,2 δισ..

Η Thomas Cook επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συζητήσεις» με τραπεζικό όμιλο για την επέκταση του καθεστώτος της χρηματοδότησής της, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε το μέγεθος του χρέους της.

“Αυτές οι συζητήσεις είναι μέρος του αποτελέσματος της στρατηγικής αναθεώρησης του Ομίλου”, ανέφερε, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επίσης είπε ότι, εκτός από το ήδη ανακοινωθέν πρόγραμμα διάθεσης περιουσιακών στοιχείων, όπου περιλαμβάνεται η πώληση της Thomas Cook στην Ινδία, ο Όμιλος διερευνά το ενδεχόμενο πώλησης και επαναμίσθωσης των αεροσκαφών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το περασμένο έτος επρόκειτο να διακόψει τις πτήσεις έξι αεροσκαφών, με αποτέλεσμα την απώλεια 250 θέσεων εργασίας, αλλά ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι τώρα υπάρχει το ενδεχόμενο να πωληθούν περισσότερα. Ωστόσο, αυτό δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας ή τη μείωση της παραγωγικής ικανότητας, εφόσον αυτά μπορούν να μισθωθούν ξανά από την εταιρεία με lease back.

Η Guardian το Σάββατο έγραψε ότι η κοινοπραξία των 17 τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Royal Bank of Scotland και Barclays, αναμένεται να εγκρίνει την επέκταση των δανείων στην Thomas Cook μέχρι το 2015. Χωρίς τη νέα συμφωνία, ο Όμιλος θα πρέπει να καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του, το οποίο περιλαμβάνει τα 200 εκατομμύρια λίρες δάνειο έκτακτης ανάγκης που εξασφάλισε πριν από τα Χριστούγεννα, εντός 12 μηνών.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η Thomas Cook προσέφερε στην κοινοπραξία των δανειστών πέντε τοις εκατό της επιχείρησης σε αντάλλαγμα για τη διετή παράταση.

 

 

Source: www.travelmole.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.