Αρχική Επικαιρότητα Σύσκεψη Παπακωνσταντίνου και Βορίδη για τα έργα αποχέτευσης Παλλήνης, Σαρωνικού, Σπάτων

Σύσκεψη Παπακωνσταντίνου και Βορίδη για τα έργα αποχέτευσης Παλλήνης, Σαρωνικού, Σπάτων

Celestyal Cruises

Επισκόπηση της εξέλιξης των ήδη ενταγμένων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) έργων αποχέτευσης των δήμων Παλλήνης (Γέρακας, Ανθούσα, Παλλήνη) και Σαρωνικού, καθώς και των υπό αξιολόγηση και επικείμενη ένταξη αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ των υπουργών Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου και Υποδομών Μ. Βορίδη. Συμμετείχαν επίσης ο ειδικός γραμματέας Υδάτων Α. Ανδρεαδάκης και ο διευθύνων συμβούλος της ΕΥΔΑΠ Ν. Μπάρδης.

Ειδικότερη συζήτηση έγινε:

  • Για τα έργα αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, για τα οποία αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στο ΕΠΠΕΡΑΑ επικαιροποιημένος και τροποποιημένος φάκελος του έργου, από το δήμο σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, στην οποία να περιγράφεται και να στοιχειοθετείται η προτεινόμενη από την ΕΥΔΑΠ νέα λύση διοχέτευσης των λυμάτων προς το ΚΕΛ Ψυττάλειας, προκειμένου το ΕΠΠΕΡΑΑ να προβεί στην τροποποίηση των όρων ένταξης.
  • Για το Δήμο Σαρωνικού, για τον οποίο με βάση τα πρόσφατα υποβληθέντα αλλά και πρόσθετα στοιχεία τεκμηρίωσης που θα υποβληθούν από το δήμο σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ της νέας προτεινόμενης από την ΕΥΔΑΠ λύσης διοχέτευσης των λυμάτων στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ψυττάλειας, προκειμένου η ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα την διαδικασία ένταξής του.
  • Για το Δήμο Σπάτων, για τον οποίο επισημάνθηκε ότι η αξιολόγηση και εν συνεχεία ένταξη του προταθέντος από τον Δήμο έργου αποχέτευσης προϋποθέτει την ενεργοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και εν συνεχεία ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων. Ειδικότερα, επισημάνθηκε ότι η πορεία της εξέλιξης του έργου ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την πλήρη εναρμόνιση της χώρας μας με τις κοινοτικές οδηγίες.

    Πηγή: www.aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.