Αρχική Αεροπορικά Νέα IATA: Συνεχίζει να αυξάνεται η επιβατική κίνηση

IATA: Συνεχίζει να αυξάνεται η επιβατική κίνηση

IATAΑύξηση κατά 5.7% ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) για τον Ιανουάριο, σχετικά με τον Ιανουάριο του 2011, στη παγκόσμια κίνηση στη ζήτηση των επιβατών, ενώ ένα 8,0% μείωση στις εμπορευματικές αερομεταφορές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Στην αύξηση αυτή έπαιξε μεγάλο ρόλο βέβαια η Κινέζικη Πρωτοχρονιά, η οποία φέτος ήταν τον Ιανουάριο, αντι για το Φεβρουάριο, που ήταν τα περασμένα χρόνια.

Συνολικά η επιβατική ζήτηση αυξήθηκε Ιανουάριο 5,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2011, μικρή αύξηση καταγράφηκε και το μήνα Δεκέμβριο 2011. Ο μέσος συντελεστής πληρότητας αυξήθηκε κατά 1,1 εκατοστιαίες μονάδες στο 76,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο πριν.

Η μείωση των εμπορευματικών αερομεταφορών σταθεροποιήθηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011, σε επίπεδα 4% κάτω από την κορυφή 2008 προ της κρίσης. Υπήρξε μια πτώση 2,5% στις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων από το Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Η Μεταφορική ικανότητα συρρικνώθηκε κατά 0,6% ετησίως, και ο συντελεστής εμπορευματικής πληρότητας μειώθηκε στο 41% (από 44,3% τον Ιανουάριο του 2011) κάτι που αναγκάζει τις εταιρείες αεροσκαφών να μεγαλώνουν τον χώρο επιβατών, στα νέα αεροσκάφη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.