Αρχική Επικαιρότητα Σημαντικές πρωτοβουλίες της LeasePlan στην ελληνική αγορά

Σημαντικές πρωτοβουλίες της LeasePlan στην ελληνική αγορά

Συνεργασία LeasePlan Hellas – Φιλοδασικής Ένωσης  Αθηνών για  πράσινες δράσεις ‘ζωής’ στον Υμηττό.

Υιοθέτηση τμήματος του Αισθητικού Δάσους του Υμηττού, αναδασώσεις κι ευαισθητοποίηση εργαζομένων και συνεργατών, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος GreenPlan

Αθήνα, 21 Μαρτίου, 2012: Τη δέσμευσή της στο όραμα της Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης επιβεβαιώνει η LeasePlan Hellas, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την αναγνωρισμένη για το έργο περιβαλλοντική οργάνωση Φιλοδασική Ένωση Αθηνών. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος GreenPlan και αφορά σε σημαντικές δράσεις που στοχεύουν στην αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στον Υμηττό, έναν πνεύμονα ζωής για την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η LeasePlan Hellas ‘υιοθέτησε’ τμήμα του Αισθητικού Δάσους του Υμηττού και σχεδιάζει την υλοποίηση δύο αναδασώσεων στη διάρκεια του 2012. Ήδη, η εταιρεία προχώρησε στην πρώτη αναδάσωσή μέρους των εκτάσεων που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά το 2007, φυτεύοντας εκατοντάδες μικρά δενδρύλλια, με τη χρήσιμη καθοδήγηση και συμβολή των έμπειρων συνεργατών της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών. Προστιθέμενη αξία στην πρωτοβουλία της, αποτελεί η εθελοντική συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, καθώς η περιβαλλοντική ευαισθησία διατρέχει την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας.

Ο κ. Φίλιππος Ζαγοριανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, δήλωσε σχετικά με τη νέα περιβαλλοντική πρωτοβουλία της εταιρείας: «Στόχος μας στη LeasePlan είναι να συμβάλλουμε στο περιβάλλον με ενέργειες, οι οποίες αποτελούν κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Η υιοθέτηση του τμήματος του Αισθητικού Δάσους του Υμηττού, μέσω της συνεργασίας μας με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, αποτέλεσε την αφετηρία μίας εν δυνάμει δέσμευσης προστασίας της φύσης.»

Η συνεργασία με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών περιλαμβάνει και τη φροντίδα για την ανάπτυξη του Δάσους, σε τακτά χρονικά διαστήματα από το έμπειρο προσωπικό της.

Υπενθυμίζεται ότι η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών ιδρύθηκε το 1899 στην Αθήνα και στοχεύει στη δημιουργία και προστασία νέων δασών. Η Ένωση πρωτοστατεί στην προώθηση της φιλοδασικής συνείδησης, διοργανώνοντας διαλέξεις και εξορμήσεις στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μαθητών σε δάση. Συμβάλλει, δε, στην ανάδειξη μνημείων και χώρων της ιστορικής, θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, σαν στοιχεία του Ελληνικού Πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.