Αρχική Εταιρικά Νέα Σελόντα: με 79% στην τουρκική Fjord Marin Turkey

Σελόντα: με 79% στην τουρκική Fjord Marin Turkey

Σελόντα: με 79% στην τουρκική Fjord Marin TurkeyΤο 79,10% του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής Fjord Marin Turkey (Fjord Marin Deniz Ürunleri Üretim Ve Sanayi Ticaret A.Ş) κατέχει πλέον η Σελόντα αφού εξαγόρασε στις 12/1/2012 τη συμμετοχή της νορβηγικής εταιρείας Fjord Marin AS που ανερχόταν σε ποσοστό 44% του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής εταιρείας.

Το τίμημα της εξαγοράς του 44% της Fjord Marin Turkey ανήλθε σε 2,5 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί τμηματικά μέχρι της 15/12/2013 από τις αντίστοιχες καταβολές της Fjord Marin Turkey στη Σελόντα ΑΕΓΕ, έναντι ισόποσου δανείου που είχε χορηγηθεί το 2010.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Bodrum διαθέτει 5 μονάδες παραγωγής λαβρακιού-τσιπούρας συνολικής δυναμικότητας 6.000 τόνων, μονάδα συσκευασίας και μεταποίησης. Έχει αναπτύξει σημαντικό δίκτυο πώλησης στην εσωτερική αγορά της Τουρκίας, όπου πωλεί το 65% της παραγωγής της ενώ το 35% εξάγεται στη Δ. Ευρώπη.

“Με την εξαγορά της νορβηγικής συμμετοχής, η Σελόντα ενισχύει σημαντικά τη θέση της στην Τουρκία καθώς η Fjord Marin Turkey είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός λαβρακιού και τσιπούρας στην χώρα” ανέφερε ο Ιωάννης Στεφανής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.

Πηγή: www.emea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.