Αρχική Τουρισμός Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών

Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών

Ως καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός , η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στην αυστριακή τουριστική αγορά – και αυτό, παρά το γεγονός της, για πολλούς μήνες, έντονης αρνητικής ειδησεογραφίας για τη χώρα, σχεδόν στο σύνολο των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης, όπως είχε τονιστεί σε ειδική εκδήλωση-απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, την οποία διοργάνωσε, παραμονές της αλλαγής του έτους, το Γραφείο Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Βιέννη.

Αρκετά αισιόδοξα, για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά την φετινή χρονιά, ήταν και τα μηνύματα που δόθηκαν από τους εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου επισήμαναν τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αυστριακή τουριστική αγορά.

Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της καταλαμβάνει την πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον πιστοί επισκέπτες της χώρας μας.

Ως ένα είδος βαρόμετρου για τις εξελίξεις στην αυστριακή τουριστική αγορά, θεωρείται η Ferien-Messe Wien 2012, που ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και στην οποία συμμετέχει παραδοσιακά η Ελλάδα με περίπτερο του ΕΟΤ και με μια σειρά συνεκθέτες, ενώ στο τετραήμερο της διάρκειάς της αναμένονται γύρω στις 150.000 επισκέπτες από την Αυστρία, αλλά και τις γειτονικές χώρες.

Οι επισκέπτες της «Ferien-Messe Wien 2012» επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα ίδια εισιτήρια σε άλλες δύο παράλληλες παράλληλες εκθέσεις τη «Vienna Autoshow», την πιο δημοφιλή έκθεση αυτοκινήτων της Αυστρίας, και το show «Cook & Look», τη μεγαλύτερη έκθεση για το μαγείρεμα και τις γαστρονομικές απολαύσεις.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.