Αρχική Βραβεία Γιορτή Βραβεύσεων 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Γιορτή Βραβεύσεων 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας

29ος ΚΜΑ ΣεβαστήςH καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων του ΣΕΓΑΣ στις ομαδικές κατηγορίες του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε απόψε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με την παρουσία πολλών επισήμων της ελληνικής Πολιτείας, παραγόντων του αθλητισμού και φυσικά δεκάδων τιμώμενων από το ΣΕΓΑΣ προσώπων.  

Η Ομοσπονδία βράβευσε μεταξύ άλλων, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της ΕΟΕ,  προσωπικότητες, συνεργάτες, χορηγούς, εθελοντές και τους πρωτεύσαντες των ομαδικών κατηγοριών στον Μαραθώνιο, τα 10 και 5.000 μέτρα, σωματείων, σχολείων, γυμναστηρίων, Συλλόγων Δρομέων Υγείας και άλλους.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τόνισε:
«Ο ΚΜΑ κάνοντας αργά αλλά σταθερά βήματα κάθε χρόνο, έχει καταφέρει να καταξιωθεί στη συνείδηση των συμμετεχόντων και των μεγάλων διεθνών Μαραθωνίων δρόμων.
Στηρίζεται στη πολύτιμη βοήθεια της Πολιτείας, στην ΕΟΕ, τα υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής, την αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τους εθελοντές, τους κριτές, τους χορηγούς και όλους όσους συμβάλουν έτσι ώστε οι χιλιάδες δρομείς να μπορούν να τρέξουν με ασφάλεια τα ιστορικά 42.195μ της διαδρομής.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι εργάζονται και στηρίζουν τον αγώνα μια πλειάδα φορέων και ανθρώπων. Σας ευχαριστώ. Η εκδήλωση αυτή δεν είναι παρά το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προς όλους εσάς για τη μεγάλη βοήθεια».
Ακολούθως μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος επεσήμανε: «Πολλοί από εσάς έχουν γίνει παρέα και φίλοι στην πορεία ανάδειξης του Μαραθωνίου. Μεταξύ σας διακρίνω και τον παλιό μας φίλος Πάκο Μποράο, που ως εκπρόσωπος της AIMS μας τιμά με την παρουσία του. Σκεφτείτε που ήμασταν πριν από δύο χρόνια όταν ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας και ο κόσμος παραπονιόταν γιατί κλείνουμε την Αθήνα. Τώρα πλέον έχουμε την καταξίωση του αγώνα.
Όταν αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε τον αγώνα θέλαμε να προσελκύσουμε ξένους αθλητές. Η ευκαιρία μας δόθηκε με την συμπλήρωση 2.500 χρόνων και την επόμενη χρονιά θελήσαμε να τον εδραιώσουμε ως ένα αγώνα διεθνούς φήμης.
Δεν επενδύσαμε στο Μαραθώνιο μόνο για τον τουρισμό αλά και για τα μεγάλα ιδεώδη που εκπροσωπεί. Το επόμενο βήμα που έχουμε μπροστά μας να κάνουμε είναι ο αγώνας να γίνει μέρος της άυλης κληρονομιάς της UNESCO. Ο λόγος που θέλουμε την εμπλοκή της UNESCO είναι πολύ απλός. Για να ξέρουν όλοι τις αξίες που εμπνέει ο Μαραθώνιος. Αυτό που εκπροσωπεί σήμερα ο Μαραθώνιος πρέπει να είναι πρωταρχική μας επιδίωξη» κατέληξε ο κ Γερουλάνος ο οποίος αμέσως μετά βράβευσε, την κ Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρο της Ελληνικής εθνικής επιτροπής της UNESCO.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Κώστας Παναγόπουλος, είπε από την πλευρά του: «Ο ΚΜΑ είναι μια ιδανική συνέργεια πολλών χιλιάδων ανθρώπων που συμπράττουν όλοι για την πραγματοποίησή του. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μετείχατε, είτε ως δρομείς, είτε από κάθε άλλη θέση. Το ποιο σημαντικό μήνυμα που βγήκε από το 2011 είναι ότι με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα, μπορούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.
Το 2012 που θα συμπληρώσουμε τα 30 χρόνια του ΚΜΑ, πιστεύω πως θα κάνουμε ότι πρέπει  για να έχουμε επίσης μεγάλη συμμετοχή και την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών στους συμμετέχοντες. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε και σας περιμένουμε όλους στον 30ο ΚΜΑ».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ βράβευσε επίσης στην εκδήλωση, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη (το βραβείο παρέλαβε η κ. Ευη Χαλάτση) για την συμβολή του στην επιτυχημένη διοργάνωση του 29ου ΚΜΑ, τον Πρόεδρο του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο, (τον οποίο εκπροσώπησε ο Γεν Διευθυντής Γιάννης Σπανολιός) τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέωνα Παπαδόπουλο, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Γιώργο Κολέτσο και την «Συμμαχία για την Ελλάδα», τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό (τον εκπροσώπησε η αντπεριφερειάρχης Λιλίκα Βασιλάκου) και την ΕΟΕ στο πρόσωπο του προέδρου της Σπύρου Καπράλου. Ακόμη τίμησε τους χορηγούς του αγώνα WIND HELLAS,  POWERADE, ADIDAS και στο πρόσωπο του αστυνομικού-μοτοσικλετιστή Παναγιώτη Κόκκαλη που τραυματίστηκε στη διάρκεια του καθήκοντος για τον ΚΜΑ, την ΕΛΑΣ ενώ το βραβείο παρέλαβε ο ο Διοικητής τροχαίας Αγίας Παρασκευής Αθ. Παπακωνσταντίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.