Αρχική Εκδηλώσεις Tα Χριστούγεννα του επιστήμονα στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο

Tα Χριστούγεννα του επιστήμονα στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο

Θεατρικές παραστάσεις, παιδικές ταινίες, αγώνες χόκεϊ και…χιόνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιφυλάσσει το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του.
 
Το εντυπωσιακό, όσο και σχετικά άγνωστο στη χώρα μας, άθλημα του χόκεϊ επί πάγου θα παρουσιαστεί από ακαδημίες της Θεσσαλονίκης στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο. Παράλληλα την ερχόμενη Τρίτη από τις 19-20:00 θα πραγματοποιηθεί και παράσταση καλλιτεχνικού πατινάζ.
 
Ακόμη, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί ένα «Πρωτοχρονιάτικο Διαστημόπλοιο προσγειώνεται» στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο.
 
Ο Άρης Δημοκίδης, Θεσσαλονικιός συγγραφέας, δημοσιογράφος και blogger, θα διαβάσει σε παιδιά αποσπάσματα από το βιβλίο του, «Το Πρωτοχρονιάτικο Διαστημόπλοιο», θα συζητήσει μαζί τους για τα βιβλία και τα Χριστούγεννα και – το καλύτερο- θα γράψει μαζί με τα παιδιά ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
 
Και επειδή τα Χριστούγεννα σημαίνουν και χιόνι, οι διοργανωτές του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην Έκθεση «έστησαν» έναν διαφανή θόλο που πλησιάζει τα 100 τετραγωνικά και τον μεταμόρφωσαν σε μικρό χριστουγεννιάτικο δάσος, όπου χιονίζει καθημερινά αφράτες, πανέμορφες νιφάδες.
 
Η χιονόσφαιρα αποτελείται από μία ειδικά σχεδιασμένη κατασκευή – θόλο, εξαιρετικά ελαφριά αλλά ιδιαίτερα σταθερή και ανθεκτική, ενώ οι τρεις μηχανές χιονιού τοποθετήθηκαν μετά από μελέτη ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η ροή του χιονιού σε όλο το χώρο ομοιόμορφα και να προσομοιάζει τις πραγματικές συνθήκες.
 
Στη χιονόσφαιρα, που είναι τοποθετημένη έξω από το Περίπτερο 14 της HELEXPO, το μετεωρολογικό δελτίο προβλέπει ότι θα «χιονίζει» καθημερινά τουλάχιστον για δέκα λεπτά κάθε μία ώρα, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου.
 
Συνολικά εξήντα μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις, είκοσι δημιουργικά εργαστήρια-διαδραστικά παιχνίδια και δεκαπέντε θεατρικές παραστάσεις-θεάματα, απαρτίζουν το «μπουκέτο» του φετινού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου.
 
Όλες οι δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην Έκθεση είναι χωρίς χρέωση, µε το εισιτήριο εισόδου (3€ ανά άτοµο / 2€ ανά παιδί έως 12 ετών / 2,5€ το οµαδικό), εκτός από το Fun Park και τo Παγοδρόµιo.
 
Ακόμη, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας του εισιτηρίου εισόδου στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, προβλέπεται συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, αλλά και με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
 
Έτσι με την προσκόμιση του εισιτηρίου γενικής εισόδου του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, υφίσταται 20% έκπτωση στα εισιτήρια ενηλίκων στο ΝΟΗΣΙΣ έως τις 12.2.2012. Αντίστοιχα με το εισιτήριο εισόδου του ΝΟΗΣΙΣ στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο το εισιτήριο των 3 Ευρώ χρεώνεται 2,5 Ευρώ (ατομικό), ενώ το εισιτήριο των 2,5 Ευρώ χρεώνεται 2 Ευρώ (ομαδικό).
 
Επιπλέον, με το εισιτήριο εισόδου στο Πάρκο, το εισιτήριο εισόδου στο Μακεδονικό Μουσείο χρεώνεται στη συμβολική τιμή του ενός Ευρώ.
 
Το ωράριο λειτουργίας του είναι από τις 17:00-22:00 τις καθημερινές και από τις 10:00-22:00 τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο από τις 23/12 έως και τις 8/1 το ωράριο λειτουργίας θα είναι συνεχές, δηλαδή όλες τις ημέρες από τις 10:00-22:00.
 
Αναλυτική ενημέρωση για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο είναι διαθέσιμη στο www.xmascitythess.gr (facebookxmascitythessaloniki), ενώ τηλεφωνικά πληροφορίες στο 2310-291213 & 2310-291572.
 
Να σημειωθεί ότι Tο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση αποτελεί τον έναν από τους δύο άξονες του project «Θεσσαλονίκη, πόλη των Χριστουγέννων», ο δεύτερος εκ των οποίων είναι η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.