Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Lufthansa υποστηρίζει τα Διεθνή Βραβεία Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Harvard

Η Lufthansa υποστηρίζει τα Διεθνή Βραβεία Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Harvard

LufthansaΧορηγός μεταφοράς επίλεκτων καθηγητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση
 
Η Lufthansa, πιστή στις αρχές προβολής του πολιτισμού και της κουλτούρας των χωρών με τις οποίες συνδέει τους πελάτες της, συμμετέχει ενεργά στο θεσμό των Διεθνών Βραβείων Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ως χορηγός αεροπορικών εισιτηρίων για τη μεταφορά από/ προς Γερμανία  διακεκριμένων καθηγητών που συμμετέχουν στις Κριτικές Επιτροπές και στην τελετή απονομής.

Συγκεκριμένα, είχε την τιμή να φιλοξενήσει στις πτήσεις της τους κυρίους Wolfgang Rösler, Καθηγητή Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Humboldt Βερολίνου, Burkhard Fehr, Καθηγητή Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της αρχαίας Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο Αμβούργου, καθώς και τον κύριο Gary Smith, Προέδρου της Αμερικανικής Ακαδημίας του Βερολίνου

Ο θεσμός των Διεθνών Βραβείων Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ προβάλει την Ελλάδα σε παγκόσμια κλίμακα και πολλοί τον χαρακτήρισαν ως Νόμπελ Ελληνικής Λογοτεχνίας, καθότι προβάλλεται ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός, η γλώσσα, η ιστορία, η μουσική, η εθνική οντότητα και ταυτότητα, η προσφορά της χώρας και των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, από το μεγαλύτερο, ίσως, σε αξία και αναγνωρισιμότητα Πανεπιστήμιο του κόσμου. Πρωτεργάτες για την υλοποίηση αυτού του θεσμού είναι δύο Έλληνες καθηγητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι κ.κ. Δημήτρης Γιατρομανωλάκης και Παναγιώτης Ροϊλός, δύο νεότατοι σε ηλικία εκλεκτοί Έλληνες, των οποίων η παρουσία και οι επιστημονικές δραστηριότητες τιμούν και λαμπρύνουν την πατρίδα μας στις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία και όλον τον κόσμο.
Με πρωτοβουλία των ιδίων καθηγητών, μάλιστα, παράλληλα με τη δημιουργία του θεσμού των Διεθνών Βραβείων Ελληνικού Πολιτισμού, έχει ιδρυθεί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ η Harvard Early Modern and Modern Greek Library, η οποία αποτελεί τη συνέχεια της μεγαλύτερης εκδοτικής σειράς / βιβλιοθήκης Ελληνικής Γραμματείας στον κόσμο, της Loeb Classical Library, η οποία θα συνεισφέρει στην ανάδειξη της νεώτερης και σύγχρονης Ελληνικής πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας.
Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν πρυτάνεις και καθηγητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, νομπελίστες και διακεκριμένοι πνευματικοί δημιουργοί, ο δε Εξοχότατος κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει θέσει τον θεσμό υπό την αιγίδα του και απένειμε τα Διεθνή Βραβεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.