Αρχική Εταιρικά Νέα Η EuroCharity στην 1η Περιφερειακή Συνάντηση Τοπικών Δικτύων Global Compact Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης

Η EuroCharity στην 1η Περιφερειακή Συνάντηση Τοπικών Δικτύων Global Compact Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης

Η εταιρεία EuroCharity θα συμμετέχει ως Media Partner στην πρώτη περιφερειακή συνάντηση των Δικτύων Global Compact της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα και καταπολέμηση της Διαφθοράς», που διοργανώνει το Ελληνικό Δίκτυο Global Compact, την Παρασκευή 16η Δεκεμβρίου 2011 στο Ξενοδοχείο «The Met Hotel» της Θεσσαλονίκης.

Η EuroCharity, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Global Compact, θα συμμετάσχει στις εργασίες, δηλώνοντας την υποστήριξή της σε κάθε πρωτοβουλία που αποβλέπει στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Με τη συμμετοχή της τονίζει έμπρακτα την αποδοχή των αρχών και των αξιών που πρεσβεύει και προωθεί το Ελληνικό Δίκτυο Global Compact, στο οποίο είναι αρωγός και συμπαραστάτης, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τα μέλη της να συμμετάσχουν.

1η Συνάντηση Εργασίας Δικτύων Global Compact Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης

Η συνάντηση στοχεύει στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και στον εντοπισμό κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες μέσα στις οποίες λειτουργούν τα Δίκτυα και οι εταιρείες μέλη τους, στην ανάλυση των αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου που αναφέρονται στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς με παράλληλη παρουσίαση αντίστοιχων πρακτικών που εφαρμόζουν επιχειρήσεις της περιοχής.

Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Δικτύων της Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Κοσσόβου, Κροατίας, ΠΓΔΜ, Σερβίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Σλοβενίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτά τα κράτη.

Ομιλητές θα είναι εμπειρογνώμονες σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων οι οποίοι θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές που εφαρμόζουν.

Η συνάντηση υποστηρίζεται από το UN Global Compact, το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

– Τέλος –

Σημείωση προς συντάκτη: Η εταιρεία EuroCharity ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να προσφέρει καινοτόμες on-line και off-line υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με την εταιρική υπευθυνότητα, την πράσινη οικονομία, την αειφόρο ανάπτυξη και την επιχειρηματική αριστεία. Στα μέλη της περιλαμβάνονται εταιρείες, μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημόσιοι φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επαγγελματικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι ηλεκτρονικοί οδηγοί Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Πράσινης Οικονομίας λειτουργούν στο www.eurocharity.gr για το ελληνικό κοινό και στο www.eurocharity.eu σε ευρωπαϊκό επίπεδο (European portal), τα οποία είναι κλιματικά ουδέτερα. Tο ηλεκτρονικό newsletter, η διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, η ενότητα Members-to-Members και η ετήσια έκδοση EuroCharity Yearbook συμβάλλουν στη δυναμικότερη προβολή του κοινωνικού και περιβαλλοντικού έργου των μελών της EuroCharity χτίζοντας γέφυρες μεταξύ αυτών, της αγοράς και της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.