Αρχική Τουρισμός “Παιχνίδια” Γερουλάνου-Νικητιάδη με την αρμοδιότητα του Τουρισμού;

“Παιχνίδια” Γερουλάνου-Νικητιάδη με την αρμοδιότητα του Τουρισμού;

Διαβάσαμε στο tourismlobby.blogspot και συμφωνούμε!

Δεν ξέρουμε αν “δύο Κεφαλονίτες κάνουν τρεις τρελούς” και αν το “όλοι για όλα” αναδεικνύεται σε ορθή πολιτική πρακτική για ορισμένους, αλλά γνωρίζουμε ότι αν δεν αποσαφηνιστεί – και μάλιστα εντός της ημέρας – το τοπίο των αρμοδιοτήτων μεταξύ των δύο υφυπουργών στο ΥΠΠΟΤ…

 
…τότε η πρώτη “εμπλοκή” στην κυβέρνηση συνεργασίας, θα προέλθει από τον τομέα του Τουρισμού!
Χθες το απογευμα, όπως μάθαμε, έγιναν οι πρώτες διερευνητικές και ενημερωτικές συναντήσεις μεταξύ της παρούσης ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ με συμμετοχή και του νέου υφυπουργού Π. Αλιβιζάτου, αρχικά με τους γενικούς γραμματείς και μετά με τα… ανώτερα κλιμάκια.
Κάτι δεν πάει καλά, όμως, όπως φαίνεται, διότι από τη μία πλευρά ο υφυπουργός Νικητιάδης διαρρέει και διαβεβαιώνει παντού ότι “συνεχίζουμε ως έχουμε”, διατηρώντας δηλαδή τις αρμοδιότητές του για τον τομέα Τουρισμού, ο νέος υφυπουργός ειδοποιήθηκε, ορκίστηκε και αναμένει να αναλάβει ως “αρμόδιος για τον Τουρισμό”, όπως όριζε η συμφωνία Λ. Παπαδήμου- Α. Σαμαρά και ο Π. Γερουλάνος, αφήνει να εννοηθεί ότι και οι δύο θα είναι αρμόδιοι για… όλα.
Αυτό είναι φυσικά, ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Εδώ ακόμα και έτσι όπως ήταν τα πράγματα, μπλέκονταν τα ζητήματα και οι τουριστικοί φορείς συχνά δεν έβγαζαν άκρη, ακόμα και όταν είχαν να κάνουν μόνον με τον ίδιο τον υπουργό.
Το μήνυμα που θα λάβει από σήμερα το πρωί η κυβέρνηση και ο ΥΠΠΟΤ είναι σαφές: 

Ή ο ένας ή ο άλλος! Λύστε το και διευκρινίστε το σήμερα, γιατί δεν είναι καιροί για… “σαλάτες”.

Πηγή: tourismlobby.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.