Αρχική General Aνάγκη να ενισχυθεί η ανάπτυξη τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου...

Aνάγκη να ενισχυθεί η ανάπτυξη τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την έκθεση της τρόϊκα

Aνάγκη να ενισχυθεί η ανάπτυξη τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την έκθεση της τρόϊκα Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, προέβη στη ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έκθεση της Τρόικας:

«Η Έκθεση της τρόικα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, πέρα από το ότι στην ουσία επιβεβαιώνει την πρόθεση των δανειστών μας να εκταμιεύσουν την 6η δόση, έχει ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, συγκρατημένη αισιοδοξία προκαλεί η αναφορά στην σταθερή αύξηση των εξαγωγών πού αναμένεται να είναι μεγαλύτερη εξαιτίας παραγόντων πού περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλους, την μείωση του μισθολογικού κόστους. Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την ολοκλήρωση της οργάνωσης του Ταμείου Διαχείρισης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και την πρόοδο στην προετοιμασία των διεθνών διαγωνιστικών διαδικασιών για την αποκρατικοποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.

Εκείνο, όμως, πού πρέπει να σημειωθεί είναι η αναφορά στην ανάγκη να ενισχυθεί η ανάπτυξη μέσα από την μερική χαλάρωση των δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρων και την έμφαση στην μείωση των δαπανών και στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών. Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει αυτή η εξέλιξη είναι απολύτως αναγκαία για την τόνωση της αγοράς και για τον ανασχεδιασμό του αναπτυξιακού προτύπου πού θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Θυμίζουμε, τέλος, ότι η αναγκαιότητα αυτή είναι σύμφωνη με σχετική πρόσφατη προτροπή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου πού εποπτεύει την πορεία του ελληνικού χρηματοπιστωτικού προβλήματος».

Πηγή: Defencenet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.