Αρχική Φορείς Aπό το 2012 το 20 % των πόρων του τεχνικού προγράμματος Πελοποννήσου...

Aπό το 2012 το 20 % των πόρων του τεχνικού προγράμματος Πελοποννήσου στην αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία

Πέτρος ΤατούληςΤο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου 2011 ενέκρινε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τον εισηγήθηκε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης επεσήμανε την υποχρέωση της Περιφέρειας να παραμείνει συνεπής στο συμβόλαιο που σύνηψε με τους πολίτες της, και τόνισε ότι μέσω του Καλαθιού Πελοποννησιακών Προϊόντων παίρνει σάρκα το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, του πλέον βασικού πυλώνα ανάπτυξης.
 «Το καλάθι της Πελοποννήσου αποτελεί το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε εκπονήσει για τον πρωτογενή τομέα. Περιέχει ένα σημαντικό εύρος δράσεων, σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που μέχρι σήμερα έχει χαραχθεί», δήλωσε ο κ. Περιφερειάρχης, ο οποίος τόνισε ότι «από το 2012 το 20 % των πόρων του τεχνικού προγράμματος θα διατίθεται στις υποδομές για ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας».
«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέξαμε να υλοποιήσουμε το 80% του καινούριου προγράμματος ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην κατεύθυνση εκείνων που ασχολούνται με τη γεωργική οικονομία και κτηνοτροφία» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
«Στόχος μας -σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης- είναι τα μετρήσιμα αποτελέσματα, ούτως ώστε να μπορέσει ο κάθε πολίτης να αξιολογήσει τις πολιτικές που θέτουμε σε εφαρμογή. Για το λόγο αυτό πρέπει να αλλάξει το μοντέλο της αγροτικής οικονομίας με πλήρη απεξάρτηση από τη λογική των επιδοτήσεων, οι οποίες εξόντωσαν την ποιότητα των προϊόντων, την παραγωγική ικανότητα και το παραγωγικό πρότυπο».
Η σύγχρονη λογική, όπως την έθεσε ο κ. Τατούλης, επιβάλλει την υιοθέτηση σύγχρονων απόψεων περί ανταγωνιστικότητας, προκειμένου αυτή να καταστεί ανθεκτική στο παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε παράλληλα το σώμα για την εντολή του προς τις υπηρεσίες και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για γρήγορες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του Μηναγιώτικου Φράγματος. Επιπρόσθετα, επεσήμανε την ανάγκη για θύλακες στοχευμένης καλλιέργειας, όπως στα Φιλιατρά, με το Φιλιατρινό Φράγμα, στο Λεωνίδιο, στην Αργολίδα, στην Κορινθία, στη Λακωνία, στο Φάλανθο και αλλού.
Το πλέον σημαντικό, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι η γρήγορη σύνδεση με τις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες διαθέτουν πρόσβαση στις αγορές για την προώθηση και διάθεση των προϊόντων. Για το σκοπό αυτό προωθείται η αγροτοδιατροφική σύμπραξη, με επαφές που έχουν ήδη γίνει με διεθνείς δυνάμεις, όπως για παράδειγμα με σημαντικές μεταφορικές εταιρείες από το Ισραήλ.
Ο Περιφερειάρχης κατέληξε στην τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στη δύσκολη κατάσταση της χώρας και σημείωσε χαρακτηριστικά την ανάγκη να οχυρωθεί και να περιφρουρηθεί η Περιφέρει από οδυνηρές συνέπειες που απειλούν τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.