Αρχική Ιστιοπλοΐα Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η δήλωση για τη πραγματική χρήση των σκαφών

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η δήλωση για τη πραγματική χρήση των σκαφών

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η δήλωση για τη πραγματική χρήση των σκαφών Έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Οικονομικών δίνει περιθώριο στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να δηλώσουν την πραγματική χρήση των σκαφών, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις αλλά καταβάλλοντας μόνο τους αναλογούντες φόρους από ΦΠΑ και καύσιμα.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα.
Στην εγκύκλιο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, δίδονται οδηγίες στις Εφορίες και τα Τελωνεία, να ενημερώνουν κάθε δέκα ημέρες τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου, αναφορικά με τον αριθμό των ιδιοκτητών που προσήλθαν και τα ποσά των φόρων που καταβάλλονται.
Στην ίδια εγκύκλιο, ορίζεται ότι κατ’ εξαίρεση της σχετικής διάταξης νόμου, στη ρύθμιση μπορούν να υπάγονται και περιπτώσεις σκαφών για τα οποία πριν από τη δημοσίευση του νόμου (19 Αυγούστου) έχει εκδοθεί απόφαση παύσης ισχύος της άδειας επαγγελματικού πλοίου αναψυχής και έχουν βεβαιωθεί αλλά δεν έχουν εισπραχθεί οι οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.