Αρχική Μουσεία Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011

περιβάλλον & πολιτισμός 2011Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 απευθύνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την ίδια πρόσκληση για μια γιορτή ανοιχτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων – εκεί όπου τα μνημεία συμβιώνουν αρμονικά με τη φύση. Μέσα από μια πολύπλευρη, αειφορική θεώρηση με παραδείγματα που θα αντληθούν από αρχαιολογικά σύνολα, μνημεία και μουσεία της χώρας αλλά και από δείγματα της σύγχρονης δημιουργίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εντάξει τις χρήσιμες ή βλαβερές πρακτικές του παρελθόντος στο σύγχρονο προβληματισμό αναφορικά με τη διαχείριση του νερού ως απειλούμενου αγαθού.

Την ευθύνη της διοργάνωσης και το συντονισμό της εκστρατείας, στην οποία συμμετέχουν Υπηρεσίες και εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό στη διάρκεια του Σαββάτου 8 και της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2011, ενώ την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 οι συμμετέχοντες φορείς θα υποδέχονται σχολικές μονάδες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Στους επισκέπτες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

Ο τίτλος της δράσης είναι εμπνευσμένος από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και συνοψίζει σε τρεις λέξεις τις αναρίθμητες μορφές του νερού, του υδάτινου τοπίου και των ανθρώπινων έργων που προέκυψαν από αυτές. Ο λογότυπος, μια σύνθεση από απλοποιημένα ιδεογράμματα και σύμβολα αρχαίων γραφών της Μεσογείου που δηλώνουν το νερό, τη γη και τον ήλιο, διευκολύνει τους επισκέπτες να εντοπίσουν τα επιλεγμένα έργα στις προθήκες των μουσείων, στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που συμμετέχουν στη δράση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.