Αρχική Rally Ξεκίνησε το 10ο Mercedes-Benz Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Ξεκίνησε το 10ο Mercedes-Benz Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Historic Rally AcropolisΜε την τελετή εκκίνησης που πραγματοποιήθηκε κάτω από τον Iερό Bράχο της Ακρόπολης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 5, Μαϊου, η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 10ου Mercedes-Benz Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις.
Συνολικά 145 ιστορικά αυτοκίνητα ξεκίνησαν για τον τριήμερο αγώνα, περνώντας από τη ράμπα εκκίνησης υπό τα βλέμματα όλων όσων αψήφησαν τις σημερινές άστατες καιρικές συνθήκες.
Νωρίτερα είχε ολοκληρώθεί και η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου, που ξεκίνησε από χθες, στο Ι. ΚΤΕΟ Auteco στη Λ. Αθηνών, από την οποία τελικά το πράσινο φως πήραν 52 αυτοκίνητα της κατηγορίας Sporting και 93 της Regularity. Σημειώνεται πως μετά και τον τεχνικό έλεγχο στην κατηγορία Sporting δε θα εκκινήσουν οι Ούγγροι Κ. Andras – J. Andras (Νο 12, PORSCHE 911 SC) και οι “TALBOT” – Γ. Bασιλειάδης (Νο 18, PORSCHE 911 SC), ενώ στη Regularity αντίστοιχα δε θα εκκινήσουν οι Σ. Σταύρου – Κ. Χριστοδούλου (Νο 201, Ford Escort), K. Μητρόπουλος – Δ. Μπουνάζος (Νο 211, Fiat 131 Abarth Rally), I. Rotaru – G. Iovu (No 220, Porsche 356), Δ. Παπανδρέου – (Νο 250, Alfa Romeo Giulia Nuova) και Ε. Τζαβάρας – Β. Τζαβάρας (Νο 264, Jaguar Mk II 2.4).
Για την Παρασκευή, 6, Μαϊου, το πρόγραμμα της κατηγορίας Sporting περιλαμβάνει για το πρώτο ασφάλτινο σκέλος 6 ειδικές διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 69 χιλιομέτρων. Οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν στις 14:00 από τα Καμένα Βούρλα για τις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές, ενώ θα επιστρέψουν, στο χώρο ανασυγκρότησης στις 18:09 (στις εγκαταστάσεις των παλαιών ξενοδοχείων Ράδιο & Θρόνιο). Στις 21:00 το σκηνικό θα επαναληφθεί, αυτήν τη φορά υπό το φως των προβολέων αναβιώνοντας την υπέροχη ατμόσφαιρα άλλων εποχών.
Στον αγώνα ακριβείας της Regularity τα πληρώματα θα ξεκινήσουν από την Αθήνα και συγκεκριμένα από το χώρο στάθμευσης του Ο.Α.Κ.Α. στις 09:00 και ακολουθώντας τη διαδρομή που θα τους δοθεί, με ενδιάμεσους σταθμούς στο Olympus Plaza και στο Δίστομο, θα καταλήξουν το απόγευμα στις 19:30 στα Καμένα Βούρλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.