Αρχική Tourism Με παραδοσιακές εκδηλώσεις για το Πάσχα και Διαγωνισμό Φωτογραφίας ανοίγει τη σεζόν...

Με παραδοσιακές εκδηλώσεις για το Πάσχα και Διαγωνισμό Φωτογραφίας ανοίγει τη σεζόν η Μήλος

MilosΜε ξεχωριστές εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα για το Πάσχα και με διαγωνισμό φωτογραφίας εγκαινιάζει την τουριστική περίοδο ο Δήμος Μήλου, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του νησιού.
Συγκεκριμένα, με το μότο «Εφέτος η δική σας Ανάσταση θα έρθει νωρίτερα επιλέγοντας Μήλο!», ο Δήμος Μήλου μέσω της Τουριστικής Επιτροπής του και οι τουριστικοί επιχειρηματίες του Νησιού, καλούν τους επισκέπτες και φίλους της Μήλου να ζήσουν μια αλλιώτικη Ανάσταση στο νησί των Χρωμάτων. Στο νησί φαινόμενο!
Πλούσια λαογραφία και παράδοση, ιδιαίτερα έθιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας με τον εορτασμό να κορυφώνεται την ημέρα του Πάσχα, ιστορικά μνημεία, πολυμορφία και πολυχρωμία στο γεωλογικό ανάγλυφο, μοναδικοί περίπατοι, απίστευτο τοπίο, αλλά πάνω από όλα θερμή φιλοξενία περιμένουν το Πάσχα τους επισκέπτες της  Μήλου όπου κάθε χωριό δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα στον όλο εορτασμό.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Εβδομάδας των Παθών και του Πάσχα περιλαμβάνει:
Μεγάλη  Τετάρτη απόγευμα – Ακολουθία του Νιπτήρα  με αναπαράσταση  στη θέση των  12 Αποστόλων από μαθητές, στον ιστορικό Ναό της Παναγίας στη Ζεφυρία
Μεγάλη  Πέμπτη  – Στολισμός Επιταφίων σε όλες τις εκκλησίες των χωριών μας
Μεγάλη  Παρασκευή πρωί  – Αποκαθήλωση του Σταυρού στο Γολγοθά στις Πλάκες
Μεγάλη  Παρασκευή  βράδυ –  Αναπαράσταση της Σταύρωσης –  Ψαλμός εγκωμίων και περιφορά επιταφίων σε όλα τα χωριά
Μεγάλο Σάββατο πρωί– Λειτουργία και 1η Ανάσταση
Μεγάλο Σάββατο βράδυ – Λαμπρή Ανάσταση με παραδοσιακό χρώμα
Κυριακή του Πάσχα – 2η Ανάσταση και Κάψιμο του Ιούδα – Μπαρουτοπόλεμος μεταξύ των χωριών Τριοβάσαλος – Πέρα Τριοβάσαλος στην Χαλικιά.  Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται, εορτάζοντας την Ανάσταση του Κυρίου με το σούβλισμα και ψήσιμο του οβελία και παραδοσιακό γλέντι στο λιμάνι του Αδάμαντα.
Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Ο Δήμος Μήλου καλεί τους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους, όχι μόνο του νησιού αλλά και όσους το επισκέφτηκαν, το αγάπησαν και το φωτογράφησαν, να του διαθέσουν φωτογραφικό υλικό για την τουριστική προβολή στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από  τις φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν, θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιηθεί για την ανανέωση του site του Δήμου και τη δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού τουριστικής προβολής του νησιού. Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν, θα χρησιμοποιηθούν με αναφορά του ονόματος του κατόχου τους, ως ελάχιστη έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής τους στη γενικότερη διαφημιστική καμπάνια.
Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευθεί με έπαθλο μια επώνυμη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Στόχος είναι, μέσα από το φωτογραφικό υλικό, να αναδειχθεί  το σύνολο των δυνατοτήτων που προσφέρει η Μήλος στους επισκέπτες της από την πλευρά του φυσικού κάλους, του γεωλογικού φαινομένου καθώς και των ιστορικών, θρησκευτικών και άλλων στοιχείων του τουριστικού της προϊόντος.
Η συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια του Δήμου θα αποτυπώσει την αντιπροσωπευτικότερη εικόνα της Μήλου και θα διασφαλίσει τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για την τουριστική  προβολή του νησιού.
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποσταλούν στο email του Δήμου  photo@milos.gr ή ταχυδρομικά στη Διεύθυνση,  Δήμος  Μήλου  84800 Πλάκα Μήλος, με την ένδειξη στο φάκελο «Διαγωνισμός Φωτογραφίας»,  έως τις 30-4-2011.  Επίσης ψηφιακές φωτογραφίες μπορούν να σταλούν και ταχυδρομικά σε CD ή DVD στην ίδια διεύθυνση.
H αποστολή των φωτογραφιών,  δεσμεύει αυτόματα τον συμμετέχοντα – φωτογράφο με την παραχώρηση των δικαιωμάτων του στον Δήμο Μήλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.