Αρχική General “TheWorldOffroad” στο ΝΟΗΣΙΣ

“TheWorldOffroad” στο ΝΟΗΣΙΣ

the world off roadΑπό την 1η Φεβρουαρίου επισκεφτείτε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και κάντε νοερά το γύρο του κόσμου, μέσα από την ελληνική αποστολή TheWorldOffroad.

Μέχρι τα τέλη Απριλίου, το αυτοκίνητο της αποστολής, ένα ειδικά εξοπλισμένο Land Rover Discovery3, θα βρίσκεται στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων και γύρω του έχει στηθεί μία έκθεση από την οποία μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την ελληνική αποστολή, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από 1.177 ημέρες.

Στην έκθεση, που στήθηκε με την υποστήριξη της Sony Hellas, θα γνωρίσετε τη διαδρομή που ακολούθησε το ζευγάρι των Ελλήνων ταξιδιωτών και θα πάρετε μία γεύση από τις περιπέτειες που βίωσαν. Στο video wall που έχει στηθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τα βίντεο ημερολόγια που κινηματογραφούσαν κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους για το internet,  αλλά και από παρουσιάσεις τους σε εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

Η αποστολή TheWorldOffroad στηρίχθηκε από το περιοδικό 4Τροχοί, το Ράδιο Θεσσαλονίκη και άλλους χορηγούς από την Ελλάδα. Τα μέλη της, ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, ο Άκης Τεμπερίδης και η Βούλα Νέτου, κάλυψαν συνολικά 167.500 χιλιόμετρα σε 67 χώρες και των πέντε ηπείρων και επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από τρεισήμισι χρόνια γεμάτοι εμπειρίες. Η περιπέτειά τους ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και μας μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα, ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους ανθρώπους: ότι αξίζει να κυνηγήσει κάποιος ακόμη και τα πιο τρελά του όνειρα…

Info:
Έκθεση TheWorldOffroad
Παραγωγή: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
Υποστηρικτής: Sony Hellas
Διάρκεια: 1 Φεβρουαρίου – 17 Απριλίου 2011
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, εκτός Δευτέρας, σύμφωνα με το νέο ωράριο λειτουργίας του Κέντρου:
Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 14.30
Σάββατο – Κυριακή: 11.30 – 18.30
Είσοδος ελεύθερη.