Αρχική Φορείς Συνάντηση ΣΕΠΕ με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Συνάντηση ΣΕΠΕ με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΣε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, η συνάντηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριος Παντελής Τζωρτζάκης, ο Α’ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κύριος Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η Β’ Αντιπρόεδρος κυρία Γιώτα Παπαρίδου, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριος Βασίλης Ορφανός και ο Γενικός Διευθυντής κύριος Γιάννης Σύρρος.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΕΠΕ, ο κύριος Τζωρτζάκης κατέστησε σαφές ότι οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελούν όχι απλώς ενδεδειγμένη, αλλά τη μοναδική απάντηση στα καίρια προβλήματα της χώρας, αλλά και στο σκόπελο της οικονομικής κρίσης. Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελούν αναγκαιότητα και θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη επιτάχυνσης των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση”, στην προώθηση των αναγκαίων έργων υποδομής και στη στήριξη των δράσεων εκείνων, που θα επιτρέψουν την αύξηση της χρήσης της Ψηφιακής Τεχνολογίας στη χώρα μας με στόχο την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μέσω νέων επενδύσεων, στη δυσμενή αντιμετώπιση των ελληνικών επιχειρήσεων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση έργων τόσο με τη μέθοδο Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όσο και με τη μέθοδο Εκχώρησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών (Business Process Outsourcing).

“Η ελληνική πολιτεία οφείλει να δώσει αξία στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και στην ουσιαστική συνεισφορά τους στην πάταξη της διαφθοράς. Είναι προφανές, ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που το υψηλό κόστος της εργασίας καθιστά το ζην και το επιχειρείν όσο ακριβό είναι στις μεγάλες χώρες και που η διαφθορά παραμένει σε τριτοκοσμικά επίπεδα, η διεκδίκηση υψηλής διαφάνειας είναι μονόδρομος για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας”, τόνισε ο κύριος Τζωρτζάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.