Αρχική General To μετρό και το τραμ θα προχωρήσουν στον Πειραιά

To μετρό και το τραμ θα προχωρήσουν στον Πειραιά

tramΟι επεκτάσεις του μετρό και του τραμ προς τον Πειραιά θα προχωρήσουν. Πρόκειται για ώριμα έργα, με εξασφαλισμένους πόρους και δεν υπάρχει σκέψη για μεταφορά των πιστώσεων σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι φυσιολογικές από τη στιγμή που υπάρχουν ενστάσεις.

Συγκεκριμένα:

Το έργο επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ/ΕΠ-ΕΠ (Ενίσχυση Προσπελασιμότητας) με το υπ’ αριθμ. ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ οικ. 9534/24.12.2009, με εγκεκριμένο συγχρηματοδοτούμενο προϋπολογισμό 534,8 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει συμπληρωματικά εγκεκριμένη πίστωση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Έχει σημειωθεί καθυστέρηση στη διαδικασία του διαγωνισμού για το έργο αυτό λόγω προσφυγών/καταγγελιών των διαγωνιζομένων, οι οποίες διερευνώνται από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα (DG-Markt). Σύντομα όμως αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα και να προχωρήσει ο διαγωνισμός του έργου στο Β΄ Στάδιο κατάθεσης των οικονομικών προσφορών. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2011 και να υπογραφεί η σύμβαση του έργου.

Όσον αφορά στο έργο επέκτασης του Τραμ προς Πειραιά έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Αττικής με το υπ’ αρ. ΕΔΑΜ 961/Φ.53.91/23.4.2010, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 127.650 εκατ. ευρώ.

Μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού προέκυψαν καθυστερήσεις στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης λόγω ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν από άλλους συμμετέχοντες κατά της απόφασης κατακύρωσης. Κατατέθηκε και σχετική καταγγελία προς την Ε.Ε. Αφού οι Αρχές ολοκληρώσουν τη διερεύνηση των ενστάσεων και διοικητικού χαρακτήρα καταγγελιών, ο διαγωνισμός θα προχωρήσει σύμφωνα με τις αποφάσεις τους. Η έναρξη των εργασιών κατασκευής εκτιμάται για το Δεκέμβριο του 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.