Αρχική Hotels Eλκυστικά πακέτα για την περίοδο των γιορτών προτείνουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Eλκυστικά πακέτα για την περίοδο των γιορτών προτείνουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Eλκυστικά πακέτα για την περίοδο των γιορτών προτείνουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας “Η χειμωνιάτικη περίοδος, που σαφέστατα συμπεριλαμβάνει τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, κυλάει από πλευρά κίνησης στα επίπεδα των προηγουμένων ετών. Δεν υπάρχουν μεταβολές που παραπέμπουν σε κρίση, παρά μόνο οι χαμηλές καταναλώσεις που γίνονται. Η κίνηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ξενοδόχοι έχουν αντιληφθεί ότι το θέμα των τιμών είναι στο χέρι τους και μοναδική λύση είναι είτε να ελαττώσουν τις τιμές είτε να αυξήσουν τις παροχές.”
Αξίζει να παρατηρηθεί πως
1.Υπάρχει μια τιμολογιακή πολιτική που έχει άμεση σχέση με τη διάρκεια της διαμονής. Αν ο πελάτης μείνει για τέσσερις ή πέντε ημέρες, η προσφορά θα είναι πολύ πιο ελκυστική από το αν μείνει για μια ημέρα.
2.Τα υψηλής κατηγορίας ξενοδοχεία που διαθέτουν εγκαταστάσεις spa κτλ. έχουν εμπλουτίσει τις υπηρεσίες τους και προσφέρουν εκπτωτικά πακέτα. Για παράδειγμα, κάποιος πελάτης που θα πάρει ένα 3ημερο πακέτο βασισμένο στην υγεία και την ευεξία, σε πολλές περιπτώσεις θα πληρώσει μόνο για τις διανυκτερεύσεις καθώς η πισίνα και το spa θα είναι δωρεάν, διαφορετικά θα του γίνει μεγάλη έκπτωση στην παροχή των έξτρα υπηρεσιών. Με λίγα λόγια οι ξενοδόχοι «ανεβάζουν» τις υπηρεσίες και κρατάνε τις τιμές στα ίδια επίπεδα στη χειρότερη των περιπτώσεων.
3.Στο Πήλιο αντί να λιγοστεύουν τα δωμάτια, πλέον εμπλέκονται και καλοκαιρινά καταλύματα που πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές προκειμένου να λειτουργούνε τον χειμώνα. Επομένως αντί να υπάρχουν διαθέσιμες 5.000 κλίνες, η διαθεσιμότητα φέτος ανέρχεται στις 6.000 κλίνες μαζί με τα βοηθητικά καταλύματα. Επομένως εντείνεται ο ανταγωνισμός και μειώνονται οι τιμές.
Πλέον οι ξενοδόχοι τόσο για την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και όλων των γιορτών, «βγαίνουν» με ελκυστικά πακέτα είτε μέσω του Internet είτε μέσω τουριστικών γραφείων, με αποτέλεσμα κάποιος που θέλει να επισκεφθεί το Πήλιο, να έχει τη δυνατότητα να βρει ένα δωμάτιο της τάξης των € 45-60 με πρωινό, όταν πρόκειται για ξενοδοχείο χαμηλής κατηγορίας (1* ή 2**) ενώ σε ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας (2**-3***), οι τιμές να κυμαίνονται από €55-70 με πρωινό. Στην υψηλή κατηγορία (3***-4****), η τιμή ενός δωματίου κοστίζει €80-110, ενώ για τα πολυτελείας ξενοδοχειακά και παραδοσιακά καταλύματα (4****-5*****-LUX-AA), η τιμή ξεκινάει από τα €120 και μπορεί να φτάσει έως και €160. Αυτή η σκάλα τιμών είναι μειωμένη κατά 15% στα υψηλής κατηγορίας καταλύματα σε σχέση με πέρυσι, αναφορικά με 3ημερες και 4ημερες διαμονές, ενώ ο τιμές των μεσαίων και χαμηλών κατηγοριών καταλυμάτων είναι μειωμένες κατά 30% σχετικά με τα περσινά επίπεδα.
Οι ξενοδόχοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η τιμή είναι εργαλείο για τη δουλειά τους και οι τιμές θα είναι διαφορετικές στις 23-25/12 με τις τιμές που θα δοθούν από 26-31/12. Ο πελάτης θέλει να κάνει διακοπές με μειωμένες τιμές εξασφαλίζοντας την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και ένα τουριστικό γραφείο θα του δώσει τη λύση με άκρως ελκυστικές τιμές. Το διάστημα που διανύουμε και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τόσο ο Βόλος όσο και τα κοντινά χωριά της Πορταριάς και της Μακρινίτσας έχουν πληρότητες, ωστόσο με χαμηλές καταναλώσεις. Προτείνουμε στον κόσμο που επιθυμεί να επισκεφθεί το Πήλιο κατά την περίοδο των εορτών να κάνει τις κρατήσεις όσο πιο έγκαιρα γίνεται. Επίσης προτείνουμε  στους πελάτες-επισκέπτες σε Βόλο και Πήλιο, προκειμένου να πετύχουν τις καλύτερες τιμές να κάνουν έρευνα αγοράς, τόσο μέσω τουριστικών γραφείων όσο και Διαδικτύου, να κάνουν συγκρίσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών και να αποφασίσουν. Τότε θα έχουνε πετύχει τις τιμολογιακές πολιτικές για τον Έλληνα, που προτείνει εδώ και 2 χρόνια η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.
Οι διακοπές σε αυτή την περίοδο που διανύουμε είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαιότητα. Την αναγκαιότητα αυτή οι ξενοδόχοι την έχουν αντιληφθεί, γι αυτό και προσπαθούν να προσφέρουν στην ελληνική αγορά τις καλύτερες τιμολογιακές πολιτικές.
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας είναι στη διάθεση του κάθε επισκέπτη προκειμένου να του παράσχει κάθε δυνατή πληροφορία ή διευκρίνιση καθώς και να τον διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την διαμονή του στο Νομό. Πληροφορίες στο τηλ.: 2421-020273 και στο www.travel-pelion.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.