Αρχική Education 4 εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη συστημάτων πτήσης

4 εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη συστημάτων πτήσης

4 εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη συστημάτων πτήσηςΗ νέα προκήρυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ) συμφωνήθηκε από την ειδική επιτροπή (Task Force) Ελλάδας – Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ / European Space Agency), της οποίας προέδρευσε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Αχιλλέας Μητσός.

Με τη σχετική προκήρυξη θα επενδυθούν 4 εκατομμύρια  ευρώ στην ανάπτυξη συστημάτων πτήσης (flight hardware) από Ελληνικούς φορείς και 1 εκατομμύριο σε σχετικές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης.

Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί,  μέσω του ΕΟΔ, σε Ελληνικούς φορείς 13 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία πάνω από 9 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις, για την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών διαστήματος, με έμφαση σε επενδύσεις που έχουν υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας, είναι δηλαδή ώριμες για εφαρμογές και για ενσωμάτωση σε υπάρχοντα συστήματα.

Οι διαστημικές τεχνολογίες έχουν σημαντικές εφαρμογές, όχι μόνο στην αεροναυπηγική, αλλά και στις επικοινωνίες, στις μεταφορές, στην ασφάλεια και στο περιβάλλον. Μπορούν να παίξουν σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο εξαιτίας των πολλαπλών πεδίων εφαρμογής τους και της υψηλής τους στάθμης.

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2010 και οι πρώτες συμβάσεις έργων αναμένονται το καλοκαίρι του 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.