Αρχική Culture Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους και...

Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, προωθεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Pavlos GeroulanosΤριετές πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της πατρίδας μας παρουσίασε ο Υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.
Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο με το πρόγραμμα αυτό γίνεται το πρώτο μεγάλο βήμα ώστε, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων και συνεργιών, να ικανοποιείται και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης στους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας μας.
“Στόχος ο επισκέπτης να έχει μια άριστη εικόνα όχι μόνο για τον αρχαίο μας πολιτισμό αλλά και για τη σύγχρονη, εξωστρεφή, δημιουργική Ελλάδα, που ξέρει να αντιμετωπίζει φιλόξενα και με σεβασμό τους επισκέπτες της.”
Σε βάθος τριετίας το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει 15 εκατ. €, (ΤΑΠ επενδύσεις ύψους 1,5 εκατ. € τον χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια, ΟΠΑΠ έχει δεσμευθεί να επενδύει 3,5 εκατ. € τον χρόνο σε αυτό το πρόγραμμα για τα επόμενα τρία χρόνια),  που θα προστεθούν στα περίπου 5 εκατ. που προβλέπεται να δοθούν μέσω ΕΣΠΑ για αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων.
Επίσης στα σχέδια του Υπουργείου είναι να βοηθήσουν
– οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο στην αναβάθμιση των χώρων, του περιβάλλοντος χώρου και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που οδηγούν στους χώρους αυτούς.
– Τα Ιδρύματα όπως του Ωνασείου, Νιάρχου και Λεβέντη που έχουν δείξει μια μεγάλη ευαισθησία για αυτούς τους χώρους.
– ΜΚΟ όπως το Διάζωμα, ή/και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού που ξεκινάει το δικό του πρόγραμμα αναβάθμισης των χώρων σε συνεργασία με τις κατά τόπους εφορίες.
– Τέλος Χορηγοί οι οποίοι θέλουν να αναβαθμίσουν χώρους σαν ένδειξη εταιρικής ευθύνης στις κατά τόπους κοινωνίες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλα αυτά είναι πολύ καλά και πρέπει να γίνουν. Μήπως όμως πρώτα από όλα πρέπει να υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι ανοικτοί και επισκέψιμοι?
    Σε ποιά άλλη τουριστική χώρα θα έκλεινε η Ακρόπολη στις 14:30??????????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.