Home General Αθηναίοι στην πράξη, Οι Atenistas και οι αποτελεσματικές τους ενέργειες

Αθηναίοι στην πράξη, Οι Atenistas και οι αποτελεσματικές τους ενέργειες

Atenistas - «Αθηναίοι στην πράξη»Mε την προβολή του έργου δράσης των Atenistas – «Αθηναίοι στην πράξη» έκλεισε η 5η ανοιχτή συζήτηση για τον τουρισμό που διοργάνωσε το OpenTourism.gr και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στο κατάμεστο πολυχώρο THE HUB EVENTS.
Οι Atenistas -«Αθηναίοι στην πράξη», είναι μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας, οι οποίοι έχουν «ταράξει τα νερά» της Αθηναϊκής κοινωνίας με τις ευρηματικές και αποτελεσματικές τους ενέργειες και με την προσπάθειά τους να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της πόλης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  αφορούσαν στον τουρισμό στην Αθήνα και στην εικόνα που παρουσιάζει η πόλη στους ξένους και έλληνες επισκέπτες της.
Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ETOAA), η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος παρουσίασε το Athens Convention Bureau και μίλησε για τη δραστηριότητά του και τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλει για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας και τον Μανόλη Ψαρρό, Destination Development & Marketing Consultant, ο οποίος ανέπτυξε την στρατηγική marketing της εταιρείας.
Για τις δράσεις της ΕΤΟΑΑ και το branding που επιχειρεί μέσω του Breathtaking Athens  μίλησαν επίσης, ο Γιάννης Κουρούδης, της Κ2 Design, ο οποίος παρουσίασε τα πρώτα «επώνυμα» τουριστικά προϊόντα της Αθήνας, αναλύοντας τη στρατηγική δημιουργίας και τον τρόπο που συνδυάστηκαν τα παραδοσιακά Αθηναϊκά στοιχεία με το μοντέρνο πρόσωπο της Αθήνας, καθώς και ο Jared Salter, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Joobili.com. Ο Jared Salter μίλησε για την στρατηγική της ΕΤΟΑΑ ως προς την αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook, το Tweeter, το Flickr και το Youtube, στα οποία η πόλη ήδη έχει σελίδες και προφίλ με χιλιάδες μέλη και «φίλους» από ολόκληρο τον κόσμο.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.