Αρχική Organizations Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων του κλάδου...

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων του κλάδου μελών της η ΓΕΠΟΕΤ

Marios Trivizas, President GEPOETΓια ακόμη μία φορά ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, των τουριστικών λεωφορείων και των σκαφών αναψυχής άνευ πληρώματος βλέπει να εξαιρείται προκλητικά από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τον τουρισμό, τόσο ως προς το σκέλος μείωσης του ΦΠΑ στο 6.5% όσο και ως προς την στήριξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεών του με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζομένων σε αυτά, καθώς και των ξεναγών, συνοδών και οδηγών τουριστικών λεωφορείων. Ως αποτέλεσμα η βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και η απασχόληση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο τίθεται εν αμφιβόλω.
Η σαφής αυτή διάκριση και η επιλεκτική μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στην διαμονή όταν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου οδηγούνται σε υψηλότερο συντελεστή (από 11% σε 13%) ενώ οι υπηρεσίες των τουριστικών γραφείων παραμένουν στο 23%, οδηγεί στην εγκαθίδρυση συνθηκών δύο ταχυτήτων στον τουρισμό. Είναι πολύ πιθανό η μονομερής αυτή μείωση να αντισταθμιστεί τόσο από τον πληθωρισμό όσο και από την ιδιαίτερα άδικη διατήρηση των υψηλών συντελεστών ΦΠΑ στις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες, tours , ξεναγήσεις, transfer, πακέτα ταξιδίων και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα οδηγήσει σε φθηνότερα τουριστικά πακέτα που είναι ο στόχος του Υπουργείου για την προσέλκυση τουριστών, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα σε αυτή την οικονομική κρίση που διέρχεται.
Αφουγκραζόμενo το Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού ΓΕΠΟΕΤ τον αναβρασμό και την αγανάκτηση των επαγγελματιών του κλάδου των τουριστικών γραφείων, των τουριστικών λεωφορείων και των σκαφών αναψυχής άνευ πληρώματος συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 24/11/2010 και καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων του κλάδου μελών της Ομοσπονδίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να ληφθούν αποφάσεις βάσει των πρόσφατων κυβερνητικών εξαγγελιών για την οικονομία και ενόψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2011.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Πανεπιστημίου 57, 1ος όροφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.