Αρχική Companies Eμπορευματική σύνδεση “sea-air” του λιμένα Πειραιώς και του αεροδρομίου

Eμπορευματική σύνδεση “sea-air” του λιμένα Πειραιώς και του αεροδρομίου

Η συμφωνία μεταξύ ΔΑΑ και ΣΕΠ, υπογράφηκε στο πλαίσιο της σύναψης εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρώνΥπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Διεθνή ΑερολιμέναςΑθηνών (ΔΑΑ) και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. (ΣΕΠ Α.Ε.) για την εμπορευματική σύνδεση “sea-air” του λιμένα Πειραιώς και του αεροδρομίου, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορευματικών μεταφορών.
Η συμφωνία μεταξύ ΔΑΑ και ΣΕΠ, υπογράφηκε στο πλαίσιο της σύναψης εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών, αφορά στη δημιουργία “γέφυρας” μεταξύ του λιμένα και του αεροδρομίου, για την απευθείας οδική σύνδεση μετά την εκφόρτωση από το πλοίο, με ευνοϊκούς όρους κόστους και εξυπηρέτησης. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, έχει ως στόχο μέσω της συνεργασίας με τον ΣΕΠ, να προσελκύσει με γρήγορες και απλοποιημένες διαδικασίες επιπλέον transit φορτία στην Αθήνα, με ενδιάμεσα σημεία διαμετακόμισης τον Πειραιά και το αεροδρόμιο, καθιστώντας  το νέο προϊόν πιο ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά.
Παράλληλα, σε μία εποχή που ο κλάδος των εγχώριων εμπορευματικών αερομεταφορών δοκιμάζεται από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η συμφωνία ΔΑΑ και ΣΕΠ αναμένεται να αξιοποιήσει τις νέες υποδομές στο λεκανοπέδιο δημιουργώντας δυνατότητες για νέες συνεργασίες, ανάπτυξη και απασχόληση στον ευρύτερο τομέα των εμπορευματικών μεταφορών.
«Η περαιτέρω ανάπτυξη συνδυασμένης θαλάσσιας-αεροπορικής μεταφοράς συνεχίζει να αποτελεί βασικό κομμάτι της αναπτυξιακής φιλοσοφίας μας και της εξωστρέφειας της εταιρείας αεροδρομίου», δήλωσε ο Διευθυντής Εμπορευματικής Ανάπτυξης του ΔΑΑ, Αλέξης Σιώρης. «Ειδικά εν μέσω της δύσκολης περιόδου για τον κλάδο μας, η «συν-ένωση» των δυνάμεων με την ΣΕΠ, ένα σημαντικό «παίκτη» με ισχυρή δυναμική και τεχνογνωσία, στόχο έχει να δώσει νέα ώθηση στο διαμετακομιστικό εμπόριο μέσω του αεροδρομίου, προσφέροντας εναλλακτικές υπηρεσίες στους πελάτες μας με ουσιαστικά οφέλη για το σύνολο της εμπορευματικής κοινότητάς μας.»
Εκ μέρους της ΣΕΠ, ο Αναπληρωτής Εμπορικός Διευθυντής Αναστάσιος Βαμβακίδης δήλωσε: «Η δυναμική που μας επιβάλλει το κύρος και η θέση της μητρικής εταιρείας μας COSCO Pacific Limited, μας δίνει τις κατευθύνσεις για ανάπτυξη δραστηριοτήτων που ξεπερνούν τα στενά όρια ενός Εμπορευματικού σταθμού. Το όραμά μας για ένα σύγχρονο, state-of-the-art Τερματικό Σταθμό περνά μέσα από συνεργασίες και επενδύσεις σε νέες ιδέες και προτάσεις όπως αυτή της seanairgy για συνδυασμένη μεταφορά εμπορευμάτων μέσω ΣΕΠ και ΔΑΑ. Η ΣΕΠ θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και εμπειρία του ΔΑΑ για την καθιέρωση της seanairgy στην αγορά της μεταφορικής κοινότητας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.