Αρχική Culture Η Ελλάδα θα συμμετέχει με περίπτερο στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX

Η Ελλάδα θα συμμετέχει με περίπτερο στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX

WOMEX 2010Στην προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού να προωθήσει την ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή εντάσσεται και η συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX.
Tο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα πάρει μέρος με εκθεσιακό περίπτερο στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WΟΜΕΧ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από τις 27 έως 31 Οκτωβρίου 2010, ( www.womex.com ). Την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση επιμελείται το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη διεύθυνση μουσικής του ΥΠΠΟΤ.

Σκοπός του ΥΠΠΟΤ είναι να συμβάλει στην προώθηση της εγχώριας μουσικής σκηνής μας στο εξωτερικό. Στην έκθεση Womex η οποία είναι η μεγαλύτερη στο είδος της, προωθούνται τόσο οι δισκογραφικές δουλειές όσο και οι εμφανίσεις καλλιτεχνών στις αγορές του εξωτερικού.

Το ελληνικό περίπτερο θα παρέχει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν όλοι οι θεσμοθετημένοι μουσικοί φορείς, δισκογραφικές εταιρίες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες /μουσικοί που θα επισκεφθούν τις εκθέσεις. Αλλά και όσοι φορείς ή καλλιτέχνες δεν θα επισκεφθούν τη Womex μπορούν κατόπιν συνεννόησης να προβάλλουν το έργο τους μέσα από το ελληνικό περίπτερο μετά από επικοινωνία με το τμήμα Έντεχνης Μουσικής και Λυρικής Τέχνης, της Διεύθυνσης Μουσικής (τηλ. 2108201721 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση temlt.dms@culture.gr )

Ας σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας θα συμμετάσχει με εθνικό περίπτερο στην μακρόχρονη ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Μουσικής Womex.

Οι προσπάθειες που θα καταβάλλει το ΥΠΠΟΤ για την προώθηση της ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής δεν θα σταματήσουν σε αυτή την έκθεση. Γίνεται συστηματική προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρχει μόνιμη εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνή φόρα και εκθέσεις μουσικής όλων των ειδών /κατηγοριών έτσι ώστε να βοηθηθεί η προσπάθεια των Ελλήνων καλλιτεχνών να διαδώσουν το έργο τους και τα ελληνικά ακούσματα στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.