Αρχική legacy Νικητιάδης, πρέπει να αναδειχθεί η μοναδικότητα του Αχίλλειου και να μετατραπεί σε...

Νικητιάδης, πρέπει να αναδειχθεί η μοναδικότητα του Αχίλλειου και να μετατραπεί σε πηγή εσόδων

Celestyal Cruises

ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί του ΙουνίουΤο νέο πολιτικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τον ελληνικό τουρισμό, ανέπτυξε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί του Ιουνίου.
Ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από την Βουλευτή Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ κυρία Άντζελα Γκερέκου και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ηλία Μπεριάτο επισκέφθηκε την μαρίνα στα Γουβιά όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή εκμετάλλευσης της μαρίνας κ. Κουτσοδόντη και με αλιείς της περιοχής οι οποίοι του έθεσαν το θέμα ανάπτυξης των υποδομών τόσο της μαρίνας όσο και της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Νικητιάδης δεσμεύτηκε να προωθήσει το θέμα και ζήτησε από τους αλιείς να του καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαμόρφωση ειδικού χώρου εντός των ορίων της μαρίνας που θα εξυπηρετεί τα αλιευτικά σκάφη.
Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επισκέφθηκε το Αχίλλειο όπου περιηγήθηκε στους εσωτερικούς χώρους θαυμάζοντας τις μοναδικές τοιχογραφίες που κοσμούν την έπαυλη. Στο Αχίλλειο ο κ. Νικητιάδης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο καζίνο οι οποίοι του εξέθεσαν το εργασιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά την ιδιωτικοποίηση και δεσμεύτηκε να αναζητήσει τρόπο διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο Αχίλλειο ο κ. Νικητιάδης δήλωσε: «αυτός ο πλούτος της Κέρκυρας δεν μπορεί να παραμένει ανεκμετάλλευτος. Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού της Κέρκυρας πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να αναδείξουν τη μοναδικότητα του Αχίλλειου και να το μετατρέψουν σε πηγή εσόδων» ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία για την υπαγωγή του στο ΕΣΠΑ, η διαμόρφωση του Αχιλλείου και του περιβάλλοντος χώρου.
Ακολούθως ο κ. Νικητιάδης είχε πολύωρη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κέρκυρας με εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τους ανέλυσε τη νέα στρατηγική της Κυβέρνησης για τον τουρισμό η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και την ανάπτυξη τοπικών ενιαίων φορέων για την προώθηση του τουρισμού. Ειδικά για το θέμα των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους ο κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει ειδική σύσκεψη στο γραφείο του με εκπροσώπους 18 αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους και τους περιφερειάρχες των τουριστικών περιοχών προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ευρύτερο δίκτυο αεροπορικής κάλυψης που θα μεταφέρει επισκέπτες στη χώρα καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Οι τοπικοί φορείς από την πλευρά τους έθεσαν υπόψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και αφορούν το νησί τους, ζητώντας την ολοκλήρωση της παράκαμψης της εθνικής οδού Κέρκυρας Λευκίμμης στο βόρειο άκρο του διαδρόμου προσγείωσης του κρατικού αερολιμένα «Καποδίστριας» και την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του γηπέδου και του κλειστού γυμναστηρίου της Κέρκυρας. Για το θέμα του γηπέδου ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα η ομάδα της Κέρκυρας να αγωνίζεται στο δικό της γήπεδο. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Νικητιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε: «Η στρατηγική μας για τον τουρισμό είναι να έχουμε επισκέπτες 52 εβδομάδες το χρόνο με πολλές και διαφορετικές μορφές τουρισμού. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει ειδικές δράσεις για όλες τις περιοχές της χώρας πάντοτε σε συνδυασμό με όσα προσφέρει η κάθε περιοχή ξεχωριστά. Επανατοποθετούμαστε στην τουριστική αγορά εκμεταλλευόμενοι το ΕΣΠΑ και κάθε άλλο μηχανισμό ενίσχυσης ενώ βάζουμε σε εφαρμογή και νέους τρόπους επικοινωνίας. Δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο τουριστικό σύνθημα σε κάθε χώρα. Αλλάζουμε την τουριστική εικόνα της χώρας, την διευρύνουμε δημιουργώντας ανάπτυξη και πλούτο».
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κέρκυρα με συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας κρίκετ στους οποίους δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία στήριξης και ενίσχυσης του αθλήματος μέσα από τις δράσεις τουριστικής προβολής της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.