Αρχική legacy TUI, ελαφρώς κάτω από πέρυσι

TUI, ελαφρώς κάτω από πέρυσι

Σε περίπου 4 δισ. ευρώ, ο κύκλος εργασιών από τον τουρισμό, ελαφρώς κάτω του έτους σε έτος (4,1 δισεκατομμύρια ευρώ) κατά το τρίτο τρίμηνο. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.
Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά κέρδη της TUI Travel ήταν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο prioryear κατά το τρίτο τρίμηνο. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3,8 δισ. ευρώ, ελαφρά μειωμένος από έτος σε έτος της τάξης του 4 τοις εκατό (προηγούμενο έτος: 4 δισεκατομμύρια ευρώ). Η ελαφρά μείωση προήλθε κυρίως από την απώλεια κύκλου εργασιών που οφείλεται για το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ευρώπης μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία και την επιβράδυνση των κρατήσεων οι οποίες εξακολουθούν να είναι αισθητές, καθώς και ως αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.
Δηλαδή μειώθηκε από 98 εκατομμύρια ευρώ σε € 93,000,000. Στα θετικά αποτελέσματα περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση επιτυχή αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων στον Καναδά. Από την άλλη πλευρά, αρνητικές επιπτώσεις προέκυψαν από την ανάπτυξη της επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, (Μειωμένος ο αριθμός των πελατών και με χαμηλότερες τιμές και στις δύο αγορές).
TUI Hotels & Resorts
Στον τομέα των ξενοδοχείων ο συνολικός κύκλος εργασιών μειώθηκε σχεδόν κατά 4 τοις εκατό από έτος σε έτος σε € 200 000 000 (προηγούμενο έτος: 209 εκατ. ευρώ). Η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε ελαφρά υποχώρηση στο μέσο όρο εσόδων ανά bednight (-2 τοις εκατό).
Παρά την εξέλιξη αυτή, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε 18 εκατ. ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο (προηγούμενο έτος: 12 εκατομμύρια ευρώ), από την σημαντική μείωση του κόστους των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.