Αρχική legacy Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κρήτη για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού της Ρουμανίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κρήτη για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού της Ρουμανίας

Για την υλοποίηση δύο Ευρωπαϊκών έργων, 3ετούς διάρκειας καθένα, με τίτλο «Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων στον Αγροτουρισμό της Ρουμανίας» και «Αειφόρος Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στον Αγροτουρισμό της Ρουμανίας», έχει συσταθεί διακρατικό εταιρικό σχήμα αποτελούμενο από εκπροσώπους φορέων της Ρουμανίας και δύο εταίρους από την Ελλάδα: τον ΕΟΤ και την ΜΚΟ ANCE (Athens Network of Collaborating Experts). Τα δύο έργα έχουν ενταχθεί στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2007-2013 της Ρουμανίας και συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Ρουμανίας.

Οι Έλληνες εταίροι του δεύτερου προγράμματος, και ειδικότερα στελέχη της Διεύθυνσης Μελετών & Επενδύσεων του ΕΟΤ με τη συνδρομή της ANCE (Athens Network of Collaborating Experts), οργάνωσαν επίσκεψη μελέτης και εργασίας στη Δυτική Κρήτη, προκειμένου οι εταίροι από τη Ρουμανία να έλθουν σε επαφή με εκπροσώπους φορέων που προωθούν και υποστηρίζουν δράσεις (κυρίως μέσω κοινοτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών) ανάπτυξης του αγροτουρισμού στην περιοχή, καθώς και περιοχές και επιχειρήσεις που αποτελούν παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών στον τομέα του αγροτουρισμού.
Η επίσκεψη αποτελεί δράση του έργου «Αειφόρος Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στον Αγροτουρισμό της Ρουμανίας» στο πλαίσιο μιας σειράς προγραμματισμένων ενεργειών, που στόχο έχουν τη βελτίωση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του αγροτουριστικού τομέα (επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, νεοεισερχόμενοι στον κλάδο) σε 3 Περιφέρειες της Ν.Α. Ρουμανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.