Αρχική legacy Συνάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ

Συνάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο είχε την Παρασκευή, 30 Ιουλίου,  στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με αθλητικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Στη συνάντηση συμμετείχε ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ κ. Ιωάννης Οικονομίδης και ο διευθυντής του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Δημήτρης Απόκης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κ. Νικητιάδης υπογράμμισε την ανάγκη να μπει τέλος στο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα λέγοντας «…η βία στα γήπεδα δεν συνάδει με τον πολιτισμό και τις αξίες μας. Γιατί ο πολιτισμός μας, η ταυτότητά μας, προσβάλλεται όσο οι αθλητικοί χώροι θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη, όσο ο γονιός φοβάται να πάει με το παιδί του στο γήπεδο. Η Ελληνική Πολιτεία δεν προτίθεται να χρηματοδοτεί, άμεσα ή έμμεσα τη βία, τον οπαδικό φανατισμό και τον τυφλό παραγοντισμό και προς την κατεύθυνση αυτή χρειαζόμαστε τη συνδρομή της ΕΠΟ και όλων των υπολοίπων εμπλεκομένων φορέων.» Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού έχει ήδη προγραμματίσει επαφές με τους προέδρους των ποδοσφαιρικών σωματείων για την εξεύρεση των καλύτερων τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος συμφώνησε απολύτως με τον Υφυπουργό για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και εισηγήθηκε στον κ. Νικητιάδη της ίδρυση μιας διοικητικής αρχής η οποία θα εξετάζει και θα αντιμετωπίζει περιπτώσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις για «στημένους» αγώνες. Επίσης ο κ. Πιλάβιος αναφέρθηκε και στον θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα υπό την επίβλεψη του οποίου θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.