Αρχική Κύπρος «Πρωτεύουσα» του Kite Surfing η Λάρνακα

«Πρωτεύουσα» του Kite Surfing η Λάρνακα

Ελκυστικός προορισμός και για τον αθλητικό τουρισμό φιλοδοξεί να γίνει η Λάρνακα, η οποία διαθέτει τη μοναδική παραλία στην Κύπρο όπου διεξάγεται ένα σχετικά καινούργιο και ήδη, εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα, το Kite Surfing.
Σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λάρνακας, η παραλία Σοφτάδες, μεταξύ Κιτίου και Μαζωτού, είναι η μοναδική ακτή στην Κύπρο όπου διεξάγεται σήμερα οργανωμένα το καινούργιο άθλημα Kite Surfing, το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος στο νεανικό κοινό. Στους Σοφτάδες λειτουργεί σχολή «αετοσανίδας» και σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, η δυτική επαρχία της Λάρνακας και οι παραλίες της έχουν εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα ένεκα των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών για τη διεξαγωγή του εν λόγω αθλήματος, δηλαδή των ανέμων και των θαλάσσιων κυμάτων. Το άθλημα έχει καταστεί πλέον μόδα για χιλιάδες νέους στο εξωτερικό, γι’ αυτό και η εταιρεία προσπαθεί να καθιερώσει τη Λάρνακα ως προορισμό Kite Surfing, προσελκύοντας ξένους τουρίστες που ενδιαφέρονται για το άθλημα, δημιουργώντας, παράλληλα, και την ανάλογη υποδομή στην παραλία.
Το Kite Surfing είναι συνδυασμός του surfing με τη χρήση χαρταετού. Ο αθλητής “πετά” πάνω στα κύματα σε μια σανίδα ρυμουλκούμενος από χαρταετό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το άρθρο σας είναι ανακριβές σε πολλά σημεία, ξεκινώντας από το γεγονός ότι είναι πολλές οι παραλίες της Κύπρου που διεξάγεται οργανωμένα το kitesurfing, θα ήταν καλά να ψάχνετε τα θέματα σας λίγο καλύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.