Αρχική Exhibitions Η προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού στη Γερμανία στόχος της...

Η προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού στη Γερμανία στόχος της επίσκεψης του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στο Βερολίνο

Pavlos Geroulanos in ITBΣτο Βερολίνο βρίσκεται από τη Τρίτη 8, Μαρτίου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την κορυφαία τουριστική έκθεση ITΒ.
Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για ενίσχυση των παραδοσιακών τουριστικών αγορών μας, παράλληλα με τη σημαντική διείσδυση στις ανερχόμενες αγορές (Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Ισραήλ). Μια στρατηγική που βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη αποδίδει καρπούς μέσα από σειρά στοχευμένων κινήσεων όπως η σημαντική διευκόλυνση και απλοποίηση των διαδικασιών στο καθεστώς έκδοσης
visa, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των εμπειριών που καθιστούν τη χώρα μας ελκυστική σε αυτές τις χώρες, η δυνατότητα να απευθυνόμαστε σε ειδικά στοχευμένα κοινά, αλλά και η παροχή της δυνατότητας στους έλληνες ξενοδόχους να είναι πιο ανταγωνιστικοί μέσω της μείωσης του ΦΠΑ στο 6,5% για τα καταλύματα.
Μετά το Λονδίνο όπου είχε σειρά επαφών με
tour operators, εκδότες σημαντικών εντύπων και παραχώρησε συνεντεύξεις, τώρα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μεταβαίνει στη δεύτερη μεγάλη παραδοσιακή αγορά για την Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η σημαντική ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία. Μετά τη πτώση που παρατηρήθηκε πέρυσι κατά 4% στις αφίξεις από τη Γερμανία στη σκιά της έντονα αρνητικής δημοσιότητας για τη χώρα μας, γίνονται ήδη οι στοχευμένες κινήσεις για την αναστροφή αυτής της κατάστασης.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γερουλάνος θα δώσει σειρά συνεντεύξεων καθώς και κεντρική συνέντευξη τύπου μέσα στο χώρο της ΙΤΒ παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, θα συναντήσει σημαντικούς
tour operators και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και πολιτικούς ή άλλες προσωπικότητες της Γερμανίας η συμβολή των οποίων είναι εξαιρετικά σημαντική για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος σε βάρος της χώρας, αλλά και για την ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της επίσκεψης διαμορφώνεται ως εξής (μέχρι αυτή τη στιγμή):

ΤΡΙΤΗ 8/3 Βερολίνο

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παραβρεθηκε στην εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης, στο Διεθνές Κέντρο Συνεδρίων όπου μεταξύ άλλων παραβρίσκοντο οι:

κ. Raimund Hosch, CEO έκθεσης Βερολίνου,

κ. Klaus Wowereit, κυβερνών Δήμαρχος Βερολίνου,

κ. Klaus Laepple, πρόεδρος German Tourism Industry Federation,

κ. Taleb Rifai, γενικός γραμματέας Παγκόσμιου Οργανισμού

Τουρισμού – WTO -,

κ. Rainer Brüderle, ομοσπονδιακός υπουργός οικονομίας &

τεχνολογίας της Γερμανία.

 

Στη συνέχεια ο κ. Παύλος Γερουλάνος είχε συνάντηση με την εκδοτική ομάδα του Conde Nast Traveller και σειρά παραγόντων από την παγκόσμια βιομηχανία του τουρισμού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/3 Βερολίνο
Στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ενώ στις 11 ο Υπουργός θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στην υπουργική σύνοδο για τους Δρόμους του Μεταξιού. Ακολούθως θα δώσει σειρά συνεντεύξεων σε ταξιδιωτικά και πολιτικά έντυπα, και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ομοσπονδίας Ταξιδίων Γερμανίας
κ. Jürgen Büchy αλλά και με τους κ. Peter Fankhausen CEO T.O. και κ. Michael Tenzer Διευθυντή και μέλος αντίστοιχα του Διοικητικού Συμβουλίου της Thomas Cook AG.

Πέμπτη 10/3 Βερολίνο

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου σε περίπου 50 ξένους δημοσιογράφους. Θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Παύλου Γερουλάνου με εκπροσώπους της Επιτροπής Τουρισμού της Γερμανικής Βουλής (Tourismusausschuss Bundestag), αλλά και με τον Dr. Michael Frenzel CEO T.O. TUI International και τον κ. Günter Ihlau Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων Τ.Ο. TUI International.

Ακολούθως ο κ. Παύλος Γερουλάνος θα δώσει σειρά συνεντεύξεων και θα συναντηθεί με τον Taleb Rifai, Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού WTO.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα αναχωρήσει για τη Μόσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.