Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Care Ecologies Ομαδική Έκθεση 

Care Ecologies Ομαδική Έκθεση 

Hana Miletić, Fokus grupa, Adelita Husni-Bey, Θoδωρής Προδρομίδης, Idensitat 
Εγκαίνια Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 19:00 – 22:30 
Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιουλίου – 14 Σεπτεμβρίου 2024 
 
Το State of Concept ανακοινώνει τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Care Ecologies, την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 19:00, στο πλαίσιο του πρότζεκτ CARE ECOLOGIES, μια συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, του What, How & for Whom, του Idensitat, του State of Concept και του Κέντρου Νέων Μέσων και Φεμινιστικών Πρακτικών στον Δημόσιο Χώρο.  
 
Η έκθεση διερευνά το πώς εκδηλώνεται η φροντίδα στη σύγχρονη κοινωνία, προκαλώντας μια συλλογική επανεξέταση των πολιτιστικών πρακτικών ως πράξεων φροντίδας. Με έργα των Adelita Husni-Bey, Fokus grupa, Hana Miletić, Θοδωρή Προδρομίδη και Idensitat, εξετάζει την έννοια της διεκδίκησης της φροντίδας ως κρίσιμης στρατηγικής που θα μπορούσε δυνητικά να εφαρμοστεί σε ευρύτερα κοινωνικά πλαίσια – φροντίδα ως αλληλεγγύη και βιωσιμότητα, φροντίδα ως ικανότητα οικοδόμησης ευημερίας, φροντίδα και εργασία, διαμοιρασμός πόρων και γνώσεων, φροντίδα ως μηχανισμός επιδιόρθωσης εύθραυστων κοινωνικών δομών.  
 

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος CARE ECOLOGIES από το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη. Με στόχο την περαιτέρω διερεύνηση και επέκταση της θεματολογίας της έκθεσης γύρω από τον συνεχιζόμενο διάλογο για την φροντίδα στη σύγχρονη κοινωνία, η παρουσίαση θα αναδείξει τις παλαιότερες και μελλοντικές δράσεις του πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων residency, του Open Archive, και της επικείμενης παρουσίασης της νέας έκδοσης που επιμελείται το Κέντρο Νέων Μέσων και Φεμινιστικών Πρακτικών στον Δημόσιο Χώρο.

Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις από τους fellows του προγράμματος residency του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο  2023 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.