Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά O Χρήστος Λαμπράκης και η Πρόσφατη Ιστορία

O Χρήστος Λαμπράκης και η Πρόσφατη Ιστορία

To Ίδρυμα Λαμπράκη τιμά τη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη με την επιστημονική ημερίδα «Ο Χρήστος Λαμπράκης και η Πρόσφατη Ιστορία» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Ο Χρήστος Λαμπράκης γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1934 και διέγραψε μια σπουδαία διαδρομή στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της Ελλάδας, με ιδιαίτερα ισχυρό αποτύπωμα στον Τύπο και τον Πολιτισμό.

Από το 1957, όταν και ανέλαβε το «Βήμα» και τα «Νέα» ως επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, παρέμεινε σταθερά προσηλωμένος στα ιδεώδη της δημοκρατίας και στην αναβάθμιση του τύπου και της ενημέρωσης.

Το 1968 έλαβε τη «Χρυσή Πέννα Ελευθερίας» από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκδοτών για τη στάση του κατά της Δικτατορίας.

Ο πολιτισμός ήταν η δεύτερη φύση του Χρήστου Λαμπράκη, ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» από το 1953, και προέδρου του από το 1977 έως το θάνατό του.

Δημιουργός του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αλλά και του κοινωφελούς Ιδρύματος Λαμπράκη, απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον τόπο και την ανάπτυξή του.

Στα 33 χρόνια λειτουργίας του, το Ίδρυμα Λαμπράκη έχει συμβάλει στην αναβάθμιση των μορφωτικών ευκαιριών των Ελλήνων με το μελετητικό και εκπαιδευτικό του έργο σε τομείς που συνδέονται με την ανάπτυξη της χώρας, όπως οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ο εθελοντισμός, η ενεργός πολιτότητα, η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, η φιλαναγνωσία, η δημιουργική γραφή, η ισότητα και η καλλιέργεια των λεγόμενων ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Με συναίσθημα ευθύνης και χρέους απέναντι στην Ιστορία, και με αφορμή τα ενενήντα χρόνια από τη γέννηση του Χρήστου Λαμπράκη, το Ίδρυμα Λαμπράκη τιμά τη μνήμη του ιδρυτή του διοργανώνοντας επιστημονική ημερίδα στις 24 Φεβρουαρίου με τίτλο «Ο Χρήστος Λαμπράκης και η Πρόσφατη Ιστορία».

Καταξιωμένοι ιστορικοί και πανεπιστημιακοί θα μιλήσουν για τη δημόσια παρουσία του Χρήστου Λαμπράκη, συμβάλλοντας στην αναγνώριση  και την πληρέστερη κατανόηση του πολυσχιδούς ρόλου του στη δημόσια ζωή της Ελλάδας.

Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή εδώ: https://bit.ly/christoslambrakis2024program και να ενημερωθούν σχετικά με την ημερίδα και το αναλυτικό πρόγραμμα στον σύνδεσμο: https://christoslambrakisconference.lrf.gr/

Επιστημονική ημερίδα: «Ο Χρήστος Λαμπράκης και η Πρόσφατη Ιστορία»

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

10.00 – 17.00

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα 118 54

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.