Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το ΕΚΟΜΕ στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το ΕΚΟΜΕ στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με ενθουσιασμό το ΕΚΟΜΕ στηρίζει για ακόμη μία χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2-12/11/2023) και παρακολουθεί με υπερηφάνεια τα έργα που έχουν υπαχθεί στο επενδυτικό κίνητρο cash rebate να προβάλλονται σε μεγάλες διοργανώσεις, σε αίθουσες και σε πλατφόρμες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Λεωνίδας Χριστόπουλος αναφερόμενος στο 64ο Φεστιβάλ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναπτυξιακή του διάσταση, υπογραμμίζοντας το ρόλο που διαδραματίζει η διοργάνωση στη δικτύωση των επαγγελματιών της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 12.00 στο Μουσείο Φωτογραφίας, ο κ.Λεωνίδας Χριστόπουλος θα συμμετέχει ως ομιλητής στο πάνελ με τίτλο «Πώς το Ελληνικό Οπτικοακουστικό οικοσύστημα στηρίζει τη δημιουργικότητα», στο πλαίσιο της νέας ενότητας της Αγοράς «AGORA Series», η οποία θέτει στο επίκεντρο τον δημιουργό και είναι αφιερωμένη στις σειρές.

Στο φετινό AGORA Series εξάλλου παρουσιάζονται επεισόδια από τις σειρές Milky Way του βραβευμένου στις Κάννες Βασίλη Κεκάτου και 17 Κλωστές του Σωτήρη Τσαφούλια που έχουν στηριχθεί από το χρηματοδοτικό εργαλείο cash rebate που διαχειρίζεται το ΕΚΟΜΕ.

Έξι από τις επτά ελληνικές ταινίες που διεκδικούν διακρίσεις στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχουν υλοποιηθεί με τη στήριξη του cash rebate.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα συμμετέχουν οι ταινίες: Ο Τελευταίος Ταξιτζής του Στέργιου Πάσχου σε παραγωγή Filmiki Productions, Αnimal της Σοφίας Εξάρχου σε παραγωγή Homemade Films και Μedium της Χριστίνας Ιωακειμίδη σε παραγωγή Ekso Productions & Red Carpet Films.

Στο Παράλληλο Διαγωνιστικό Τμήμα Meet the Neighbors+ συμμετέχει η ταινία Φόνισσα της Εύας Νάθενα σε παραγωγή Tanweer.

Στο Διαγωνιστικό Film Forward συμμετέχει η ταινία Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος του Χάρη Βαφειάδη σε παραγωγή Out Of The Box Films.

Στο νέο διαγωνιστικό τμήμα Smart 7, στο οποίο ενώνουν τις δυνάμεις τους επτά ευρωπαϊκά φεστιβάλ αναδεικνύοντας τις εθνικές κινηματογραφίες, συμμετέχει η ταινία Black Stone του Σπύρου Ιακωβίδη σε παραγωγή Steficon.

Σε πρώτη προβολή  παρουσιάζονται επίσης οι ταινίες: Dolls of Dresden του Αλέξη Τσάφου σε παραγωγή 2K Entertainment, Mινόρε του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα σε παραγωγή Inkas Film Productions, Πολύδροσο του Αλέξανδρου Βούλγαρη σε παραγωγή Filmiki Productions, Νέα Ήπειρος του Παντελή Παγουλάτου σε παραγωγή Bad Crowd, Εξέλιξη του Περικλή Χούρσογλου σε παραγωγή SOUL Productions και το Καλοκαίρι της Κάρμεν του Ζαχαρία Μαυροειδή σε παραγωγή Αταλάντη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ξεπερνώντας τα Σύνορα προβάλλονται οι ταινίες Ο Ραψωδός του Νικολάϊ Χάμελ σε παραγωγή Filmiki Productions και Voices in Deep του Ιάσονα Ραφτόπουλου σε παραγωγή Exile Entertainment & Small Village Films.

Στο επίσημο πρόγραμμα του 64ου Φεστιβάλ εντάχθηκαν επίσης βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, έναν θεσμό με τον οποίο το ΕΚΟΜΕ έχει στρατηγική συνεργασία. Σε αυτό το τμήμα, προβάλλονται οι ταινίες Ανορθόδοξος του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου σε παραγωγή Either/Οr Productions και Μidnight Skin του Μανώλη Μαυρή σε παραγωγή Avion Films.

Όπως κάθε χρόνο, στελέχη του ΕΚΟΜΕ θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο περίπτερο στην Αποθήκη Γ’  προκειμένου να ενημερώνουν τους επαγγελματίες για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαχειρίζεται το ΕΚΟΜΕ (cash rebate 40%, tax relief 30%) και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και στοχεύουν στην ανάδειξη του εγχώριου οπτικοακουστικού τομέα καθώς και στην προσέλκυση οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.