Αρχική Διαγωνισμοί ΕΤΑΔ -Προκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το Ξενία Καστανιάς

ΕΤΑΔ -Προκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το Ξενία Καστανιάς

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει την προκήρυξη της διενέργειας Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου ΞΕΝΙΑ Καστανιάς, στην Π.Ε. Κορινθίας.

Το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ απέχει 1,5 χλμ από το ορεινό χωριό της Καστανιάς το οποίο είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Κυλλήνη (Ζήρεια), σε απόσταση 80 χιλιόμετρων από την Κόρινθο. Η Καστανιά είναι ένας γραφικός οικισμός που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με πέτρινα σπίτια και πανοραμική θέα στις γύρω βουνοπλαγιές. Η περιοχή ενδείκνυται για σύντομες αποδράσεις λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται η φημισμένη Λίμνη Στυμφαλία και η Λίμνη Δόξα.

Το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ έχει παραδοσιακή αρχιτεκτονική και είναι χτισμένο σε δασώδης πλαγιά προσφέροντας εντυπωσιακή θέα. Βρίσκεται σε οικόπεδο 8,6 στρεμμάτων και έχει συνολικό εμβαδόν 1.350 τ.μ. και δυναμικότητα 34 κλινών. Βρίσκεται σε πολύ καλή εξωτερική κατάσταση, καθώς έχει οικοδομηθεί από υλικά που ανθίστανται στο χρόνο, όπως πέτρα και πλάκες Καρύστου.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου μας για το 2023 με συνέπεια φέρνουμε σήμερα εις πέρας έναν ακόμη στόχο για ένα σημαντικό ακίνητο που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητο. Πιστεύουμε βάσιμα ότι μέσα από την επιτυχία του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα προσφέρουμε μία ουσιαστική λύση για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, δημιουργώντας μία τουριστική υποδομή που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής».

H διάρκεια της μίσθωσης είναι 40 έτη από την υπογραφή της Σύμβασης. Η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 20.000,00 € και το βήμα του διαγωνισμού στο 5%.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr  και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Διαγωνισμού.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.