Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κουντουρά στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Χρειαζόμαστε πιο δίκαιη πολιτική μεταφορών στην ΕΕ...

Κουντουρά στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Χρειαζόμαστε πιο δίκαιη πολιτική μεταφορών στην ΕΕ που να καλύπτει τις ανάγκες των γυναικών

Κουντουρά στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Χρειαζόμαστε πιο δίκαιη πολιτική μεταφορών στην ΕΕ που να καλύπτει τις ανάγκες των γυναικών

Μέτρα  που εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των γυναικών στις μεταφορές και καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους ζήτησε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Έλενα Κουντουρά, θίγοντας την έμφυλη διάσταση της πολιτικής μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η Ευρωβουλευτής και εισηγήτρια της σχετικής Έκθεσης εκ μέρους της LEFT στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN,  επισήμανε ότι η ανάπτυξη του συστήματος μεταφορών στην Ευρώπη στηρίζεται σχεδόν εξολοκλήρου στα ορυκτά καύσιμα και έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί κυρίως τις ανάγκες των εργαζόμενων αντρών, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κινητικότητας των γυναικών στην καθημερινότητά τους, που έχουν πολύπλευρους  ρόλους στην οικονομία, την κοινωνία και την οικογένεια.

Η κατάσταση αυτή, όπως τόνισε η Έλενα Κουντουρά, αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στα στατιστικά στοιχεία: στους ευρωπαϊκούς δρόμους σκοτώνεται κάθε χρόνο διπλάσιος αριθμός γυναικών που μετακινούνται πεζή σε σχέση με τους άντρες.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, και προκειμένου  να διασφαλιστούν υψηλής ποιότητας, προσβάσιμες και οικονομικά προσιτές δημόσιες συγκοινωνίες για όλους, η Ευρωβουλευτής  ζήτησε ισότιμη προσέγγιση του φύλου στην πολιτική μεταφορών και συγχρόνως στις πολιτικές αστικού σχεδιασμού.

«Επίσης, για τις γυναίκες εργαζόμενες στον τομέα μεταφορών είναι απαραίτητο να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, να καθιερωθεί η ίση μεταχείριση και η σωστή ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η παροχή πρόσβασης σε κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής και η διασφάλιση της ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας, ώστε να μπει τέλος στη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση», κατέληξε η Έλενα Κουντουρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.