Αρχική Αθλητικά Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 η εκκίνηση του 41ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 η εκκίνηση του 41ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

41ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

50 Έλληνες δρομείς στα 245,3 χλμ του αγώνα

 Το παρών στην γραμμή εκκίνησης του ιστορικότερου αγώνα υπεραποστάσεως στον κόσμο, θα δώσουν, 400 περίπου αθλητές και αθλήτριες των υπεραποστάσεων προερχόμενοι από 45 χώρες του κόσμου.  Μεταξύ των οποίων κορυφαίοι Δρομείς που έχουν διακριθεί σε κορυφαίους διεθνείς αγώνες. Φέτος η συμμετοχή των Γυναικών είναι αυξημένη κατά 22% από τις προηγούμενες χρονιές, το σύνολο των Ελληνικών συμμετοχών ανέρχεται σε 50 δρομείς.

«Στο Σπάρταθλον φαβορί δεν υπάρχουν»! Αυτό, μεταξύ άλλων ανέφερε ο Πρόεδρος του Διεθνές Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» Κωστής Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης Συνέντευξης Τύπου η οποία δόθηκε σε ξενοδοχείο των Αθηνών.

Αξία λόγου ,η συμμετοχή του Έλληνα Πρωταθλητή Υπεραποστάσεων, Φώτη Ζησιμόπουλου, ο οποίος εφέτος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, κατέλαβε σε όλες την 1η θέση. Από τους δρομείς του εξωτερικού ξεχωρίζει η συμμετοχή του Νορβηγού Simen Holvik, ο οποίος κατέγραψε παγκόσμιο Ρεκόρ κατά την διάρκεια του επίπονου αγώνα της Κοιλάδας του Θανάτου “Βadwater’ στο Κολοράντο των Η.Π.Α. Ο Oύγγρος αθλητής Tibor Eros, καθώς και ο Tσέχος Bruner Radek αποτελούν δύο από τους καλύτερους πρωταγωνιστές του αγώνα.

Από τις Γυναίκες δρομείς, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Λετονής Diana Dzaviza η οποία ήταν η περσινή νικήτρια του αγώνα  και μάλιστα τερμάτισε στην 4η θέση της Γενικής Κατάταξης. Η Φινλανδέζα δρομέας Honkala Noora και η  Lipiainen Satu, αποτελούν δύο πολύ δυνατές συμμετοχές με πολλές αξιώσεις για τη πρωτιά. Μία ακόμη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια θα δώσει το παρών στην εκκίνηση του 41ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, η Αμερικανίδα Camille Herron, κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στις 24 & 48 ώρες!

Αδύνατη θα ήταν η διεξαγωγή του αγώνα χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των Εθελοντών οι οποίοι για 36 ώρες υποστηρίζουν ασταμάτητα τους δρομείς με όλες τις δυνάμεις τους σε όλο το μήκος της διαδρομής των 245,3χλμ.

Η φετινή διοργάνωση του 41ου Διεθνούς Αγώνα Υπεραποστάεων ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τελεί υπό την Αιγίδα των Δήμων: Αθηναίων & Σπάρτης καθώς και του Υπουργείου Τουρισμού & Εθνική Άμυνας, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.