Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πώς η dnata διατηρεί φρέσκα τα ευπαθή προϊόντα στο Ντουμπάι

Πώς η dnata διατηρεί φρέσκα τα ευπαθή προϊόντα στο Ντουμπάι

  • Μάνγκο, φράουλες και ντομάτες είναι τα πιο δημοφιλή από τα προϊόντα 135.000 τόνων που διακινούνται ετησίως μέσω του αεροδρομίου στο Ντουμπάι
  • Χρήση προηγμένων, ελεγχόμενης θερμοκρασίας, φορτηγών ψυγείων («cool dollies») για τη μεταφορά προϊόντων από τα αεροσκάφη στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, για την προστασία των ευπαθών προϊόντων από τις υψηλές θερμοκρασίες
  • Οι εγκαταστάσεις ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας της dnata διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο μεταφορά εμβολίων κατά της Covid-19, παγκοσμίως

 Η dnata, κορυφαίος διεθνής πάροχος αεροπορικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών , μετέφερε 135.000 τόνους ευπαθών προϊόντων μέσω των εγκαταστάσεων ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας στο Ντουμπάι από τον Μάρτιο του 2022 έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Στα πιο δημοφιλή εισαγόμενα προϊόντα που διακινήθηκαν στο Ντουμπάι περιλαμβάνονται  φρούτα και λαχανικά όπως μάνγκο, φράουλες, ντομάτες, αβοκάντο και κεράσια, κυρίως από την Ευρώπη, την Άπω Ανατολή, τη Νότια Ασία και την Αφρική. Επιπλέον, η dnata μετέφερε σημαντικές ποσότητες ευπαθών προϊόντων από τα ΗΑΕ, συμπεριλαμβανομένων κατεψυγμένων ψαριών στην Αιθιοπία, ψωμιού και γιαουρτιού στο Τζιμπουτί και φρέσκου γάλακτος στη Σομαλία.

Υποδομές και εξοπλισμός υψηλού επιπέδου

Η dnata συνεχίζει να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές και εξοπλισμό για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής και ασφαλούς διακίνησης ευπαθών προϊόντων. Με θερμοκρασίες περιβάλλοντος που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά τη θερινή περίοδο στο Ντουμπάι, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της dnata πληρούν όλες τις προδιαγραφές της IATA για ώστε η θερμοκρασία να ελέγχεται σε όλα τα στάδια της μεταφοράς φορτίου. Η συγκεκριμένη διαδικασία περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το αεροσκάφος με  υψηλής τεχνολογίας φορτηγά ψυγεία («cool dollies»), ειδικά σχεδιασμένα για να μεταφέρουν ευπαθή και προϊόντα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με ελεγχόμενο, κλειστό σύστημα θερμοκρασίας.

 

Οι εγκαταστάσεις ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας της dnata στον κόμβο του αεροδρομίου Dubai World Central (DWC) διαθέτουν 22 ξεχωριστούς χώρους αποθήκευσης, καλύπτοντας ένα εύρος θερμοκρασιών από -20°C (κατάψυξη) έως τους 25°C (ελεγχόμενη θερμοκρασία δωματίου) .

 

Ο Guillaume Crozier, Senior Vice President, UAE Cargo & Global Cargo Strategy της dnata, δήλωσε: «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε  τόσο σε υποδομές όσο και στις πλέον προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες, στοχεύοντας στην ενίσχυση της θέσης του Ντουμπάι ως κύριο κόμβο εμπορευματικών μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες της θερινής περιόδου, οι παγκοσμίου επιπέδου εγκαταστάσεις μας, ο προηγμένος εξοπλισμός και η στενή σύμπραξη με τους συνεργάτες μας και τις αρχές διασφαλίζουν ότι κάθε ευπαθές φορτίο παραμένει στη βέλτιστη θερμοκρασία κατά την αποθήκευση και καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη λειτουργία και τις διαδικασίες μας με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερης αξίας για τους πελάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο». 

Κορυφαία εταιρεία διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων

 

Η dnata διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ασφαλή μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων και εμβολίων μέσω του Ντουμπάι. Οι εγκαταστάσεις της περιλαμβάνουν ειδικό χώρο αποθήκευσης για την ορθή συντήρηση των προϊόντων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σημειώνεται πως η εταιρεία διατηρεί Βασικούς Δείκτες Απόδοσης (KPIs) όπως καθορίζονται από  το Κέντρο Αριστείας της IATA για Ανεξάρτητους Επικυρωτές στη Φαρμακευτική Επιμελητεία (CEIV), με δυνατότητα παράδοσης των προϊόντων εντός δύο ωρών από την άφιξη της πτήσης.

Οι εγκαταστάσεις ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας της dnata στο Ντουμπάι αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ασφαλούς μεταφοράς των εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τους προηγούμενους  12 μήνες, και έως την 31η Μαρτίου 2023,  η εταιρεία μετέφερε σχεδόν 8.000 τόνους ευαίσθητων  προϊόντων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης .

Οι εγκαταστάσεις εμπορευματικών μεταφορών της dnata και στα δύο αεροδρόμια του Ντουμπάι, το Dubai World Central (DWC) και το Dubai International (DXB), είναι πιστοποιημένες από το Κέντρο Αριστείας της IATA για Ανεξάρτητους Επικυρωτές στη Φαρμακευτική Επιμελητεία (CEIV Pharma), γεγονός που αποδεικνύει τη δυνατότητα της εταιρείας να μεταφέρει προϊόντα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης βάσει των αυστηρότερων προδιαγραφών.

 

Στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές

Μετά την ολοκλήρωση της εκφόρτωσης από το αεροσκάφος, τα εισαγόμενα εμπορεύματα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της dnata μέσω φορτηγών ψυγείων, όπου επικρατεί ελεγχόμενη θερμοκρασία βάσει των εκάστοτε απαιτήσεων. Στη συνέχεια, και όπου απαιτείται, επιθεωρούνται από τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών Αρχών του Ντουμπάι, του Υπουργείου Υγείας και των Τελωνειακών Αρχών, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων και ότι πληρούνται τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας. Αφού εγκριθούν, τα προϊόντα αποστέλλονται στον πελάτη.

 

Εμπορευματικές μεταφορές μεγάλης κλίμακας

Λόγω της ιδανικής τοποθεσίας των εγκαταστάσεών της dnata στο Ντουμπάι, διακινείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια ένα ευρύ φάσμα εμπορευμάτων σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες.  Στα προϊόντα που μεταφέρονται από και προς διάφορους προορισμούς σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνονται από είδη ρουχισμού και υποδήματα μέχρι οχήματα και κινητήρες αεροσκαφών.

 

Η dnata είναι κορυφαίος διεθνής πάροχος αεροπορικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1959 και παρέχει ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες εδάφους, εμπορευματικών μεταφορών, ταξιδιών, τροφοδοσίας και λιανικής σε 38 χώρες σε έξι ηπείρους. Το οικονομικό έτος 2022-23, οι ομάδες της dnata, έχοντας στο επίκεντρο τον πελάτη, χειρίστηκαν περισσότερες από 710.000 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, μετέφεραν πάνω από 2,7 εκατ. τόνους φορτίου, 111,4 εκατ. γεύματα εν πτήσει και κατέγραψαν συνολική αξία συναλλαγής ταξιδιωτικών υπηρεσιών ύψους 1,9 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.