Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Vamos! Flamenco Camp Crete

Vamos! Flamenco Camp Crete

Το χωριό  Βάμος ιδρύθηκε από Άραβες πειρατές που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία τον 8ο αιώνα και από εκεί ονομάστηκε το χωριό “Βάμος” που στα ισπανικά είναι “Vamos“, δηλαδή “πάμε” !

Η ιδέα να διοργανωθεί ένα Flamenco Camp στον Βάμο Χανίων έρχεται από τη βαθιά επαφή του χωριού, των ανθρώπων του, της κουζίνας του και της ιστορίας του, με αυτήν της flamenco κουλτούρας  (Ανδαλουσία, Νότια Ισπανία).

Πιο συγκεκριμένα, η επίδραση της Αραβικής κληρονομιάς στη flamenco κουλτούρα είναι ακόμα τόσο ζωντανή, που μπορεί κανείς να την αντιληφθεί στις μουσικές παραδόσεις της τέχνης του flamenco.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  καλλιτέχνες του είδους από την Ελλάδα και την Ισπανία, με επίτιμες προσκεκλημένες τη χορεύτρια Rafaela Carrasco από τη Μαδρίτη και την τραγουδίστρια Alba Guerrero  από τη Βαρκελώνη, αλλά και τη χορεύτρια Γιώτα Πεκλάρη και τον μουσικό Σταύρο Πρέσση, που θα μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από  εργαστήρια χορού, τραγουδιού και ρυθμού.

Η εβδομάδα θα κλείσει με δυο όμορφες βραδιές χορού:  

-29/7 με τη συμμετοχή μαθητών & δασκάλων του εργαστηρίου

-30/7 με το χορευτικό σχήμα της Θέτιδας Μισίου.

Σας καλωσορίζουμε όλους και σας καλούμε να γίνετε μέρος αυτής της νέας flamenco εμπειρίας!

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης

Από την Κυριακή 24/7/2023 έως και το Σάββατο 30/7/2023

στον Βάμο Χανίων

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο

www.flamencogreece.com και στο 6972343968

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.