Αρχική Φεστιβάλ Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, Η απόλαυση της αναπαράστασης |...

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, Η απόλαυση της αναπαράστασης | Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου στην Πειραιώς 260 | 24 – 26 Ιουνίου

ΧΟΡΟΣ

ΑΓΝΗ ΠΑΠΑΔΕΛΗ ΡΩΣΣΕΤΟΥ

Η απόλαυση της αναπαράστασης

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 ΧΩΡΟΣ Β

24 – 26 Ιουνίου

Την ξεχωριστή παράσταση με τίτλο Η απόλαυση της αναπαράστασης παρουσιάζει η χορογράφος Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου στην Πειραιώς 260 (24 – 26 Ιουνίου).

Δημιουργός με σημαντική πορεία, η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου παραδίδει στο κοινό του Φεστιβάλ μια ιδιαίτερη χορογραφία για το πέρασμα του χρόνου και τη φθορά του σώματος.

Μια σύγχρονη παράσταση, μια τολμηρή πρόταση με τη ματιά της χορογράφου που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον Γιάννη Σκουρλέτη / Bijoux de Kant και τον Kendell Geers.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Πώς αντιμετωπίζουμε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του χρόνου στο σώμα;

Τρεις ερμηνεύτριες, άλλοτε σε επαφή και σχηματίζοντας συμπλέγματα και άλλοτε μόνες, αφήνουν να αναδυθούν μέσα από το χορό τους μορφές σωμάτων, στιγμιότυπα εμπειρίας, εικόνες γνώριμες ή αλλόκοτες, μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Καταστάσεις στις οποίες η σάρκα είναι παρούσα και ο θεατής μπορεί με κάποιον τρόπο να αναγνωρίσει κάτι γνώριμο, δικό του σ’ αυτές.

 

 

Μεταξύ κωμικού και τραγικού, με λεπτές αποχρώσεις και πολυδιάστατη προσέγγιση, Η απόλαυση της αναπαράστασης πραγματεύεται το υπαρξιακό ζήτημα του χρόνου και της φθοράς. Άξονές της, η κατά Μιχαήλ Μπαχτίν έννοια της «ανολοκλήρωσης» που διαπερνάει το γκροτέσκο και η ζωγραφική του Τεοντόρ Ζερικό.

Το αδιάκοπο πέρασμα των σωμάτων από μορφή σε μορφή γίνεται συνώνυμο της απόλαυσης. Ο όρος απόλαυση που χρησιμοποιείται εδώ όπως στην ψυχανάλυση, όπου δεν ταυτίζεται με την ευχαρίστηση, αλλά ενέχει τη δυσφορία, τον πόνο και την αμηχανία, είναι η απάντηση της καλλιτέχνιδας στα τραύματα που συνδέονται με το πέρασμα του χρόνου.

Ποια είναι η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

Από την εποχή του σόλο Blossom και αργότερα με το έργο Δωμάτια, η χορεύτρια και χορογράφος έχει δώσει το προσωπικό της καλλιτεχνικό στίγμα. Το 2015 ήταν η χρονιά που ξεκίνησε τις πρώτες χορογραφικές της απόπειρες, ενώ η πορεία της έχει συνδεθεί και με το θέατρο, καθώς έχει επιμεληθεί την κίνηση σε πολλές παραστάσεις.

Στη δουλειά της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου πρωταγωνιστεί το σώμα, που με έναν τρόπο σχεδόν παιδικό μεταμορφώνεται σε σχήματα, τα οποία ανασύρει από τη μνήμη και το φαντασιακό του.

Η απόλαυση της αναπαράστασης: Μια πρωτότυπη χορογραφία για τον άνθρωπο, το χρόνο, το σώμα. Από τη χορογράφο Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου στο Χώρο Β της Πειραιώς 260.

Χορογραφία Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

Βοηθός χορογράφου – Εξωτερική παρατηρήτρια Μαρίνα Τσαπέκου

Μουσική Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης

Σχεδιασμός φωτισμών Μαρία Αθανασοπούλου

Καλλιτεχνική συνεργάτις Ελένη Μολέσκη

Ερμηνεύουν Τιτή Αντωνοπούλου, Σάνια Στριμπάκου, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.