Αρχική Δήμοι «Τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» πόλος έλξης Προσκυνηματικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

«Τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» πόλος έλξης Προσκυνηματικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

50 επίσκοποι της Ευαγγελικής Εκκλησίας ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφτούν τους τόπους από τους οποίους πέρασε ο Απόστολος Παύλος και διέδωσε τον Χριστιανισμό.

Πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες θρησκευτικές διαδρομές στην Ελλάδα γνωστή και ως “Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου”.

Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του τουριστικού γραφείου Mazi Travel Εvents, οι 50 Επίσκοποι ξεκίνησαν την προσκυνηματική τους διαδρομή από τον τόπο που ο Απόστολος Παύλος έγραψε την «Επιστολή προς Θεσσαλονικείς».

Είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης και να γνωρίσουν την ιστορία της.

Για τέσσερις ημέρες έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν τη Βέροια, τους Μακεδονικούς τάφους στη Βεργίνα, τους Αρχαίους Φιλίππους και την Χρυσούπολη στην Καβάλα.

Συνέχισαν το ταξίδι τους για τα Μετέωρα, τους Δελφούς, την Αθήνα και την Κόρινθο. Αυτή η στοχευμένη κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα 12 γκρουπ Αμερικανών να επιβεβαιώσουν πως θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα από το Νοέμβριου 2023 και για όλο το 2024. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Επισκόπων και αρχηγό του fam trip αυτά τα γκρουπ είναι μόνο η αρχή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος τους Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Η Θεσσαλονίκη είναι τόπος Θρησκευτικού Τουρισμού. Με 15 μνημεία εγγεγραμμένα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και την εγγύτητα που έχει με το Άγιο Όρος προσελκύει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Η Θεσσαλονίκη συγκαταλέγεται στα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» απ’ όπου πέρασε και δίδαξε ο ακούραστος κήρυκας του Ευαγγελίου και αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό προσκυνήματος και περιήγησης σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη του τόπου μας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.