Αρχική ΕΕ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η Τρίπολη ήταν ο δεύτερος σταθμός σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.Η ανοικτή εκδήλωση για τους πολίτες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, με τίτλο: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο» και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Europe Direct Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμικών και πολιτειακών φορέων καθώς και πολίτες που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη συνεισφορά της ΕΕ στην αναπτυξιακή στρατηγική της Πελοποννήσου, καθώς και για την ευρωπαϊκή πολιτική για την Κυκλική Οικονομία και τον Περιορισμό των αποβλήτων.

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση υπογράμμισε ότι “η ΕΕ απαντά στις προσδοκίες των πολιτών με μια στρατηγική που προσβλέπει σε μια ανάπτυξη πράσινη, ψηφιακή και δίκαιη”, ενώ η υπεύθυνη επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννα Δάντη ανέδειξε τον πρωταρχικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο, με συγκεκριμένα παραδείγματα προγραμμάτων που έχουν αξιοποιηθεί στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Πελοποννήσου μέσα από έργα και δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ή προγραμματιστεί για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας ότι η περιοχή «αποκτά τεράστιες δυνατότητες για θέσεις εργασίας και ανάπτυξης μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Στο δεύτερο μέρος ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ) συνομίλησε με τον γενικό διευθυντή του δικτύου πόλεων “Βιώσιμη ΠόληΙωάννη Γεώργιζα για τις ευρωπαϊκές πολιτικές Κυκλικής Οικονομίας και τις εφαρμογές τους σε περιπτώσεις όπως ο εξορθολογισμός της διαχείρισης αποβλήτων, σε συντονισμό της δημοσιογράφου Βασιλικής Γραμματικογιάννη.

Ακολούθησε συζήτηση των ομιλητών με τους παρευρισκόμενους αυτοδιοικητικούς και πολίτες. Την εκδήλωση έκλεισε η επικεφαλής του Europe Direct Πελοποννήσου Βίκυ Εγγλέζου, παραθέτοντας τους τρόπους επικοινωνίας των πολιτών με το Κέντρο Πληροφόρησης για όλα τα θέματα που τους αφορούν στην Ευρώπη και την περιοχή τους.

Η δράση ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου με σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της Πελοποννήσου σχετικά με προτεινόμενα θέματα και διαθέσιμα εργαλεία για το Ευρωπαϊκό ρεπορτάζ.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης επεσήμανε τη σπουδαιότητα των Ευρωπαϊκών εκλογών, τονίζοντας ότι «H ΕΕ είναι ο αντιπρόσωπος μας να χειριστεί θέματα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σε εθνικό επίπεδο». Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν ο δημοσιογράφος του ευρωπαϊκού ρεπορτάζ και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών Γιάννης Παπαγεωργίου και η υπεύθυνη επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννα Δάντη αναλύοντας, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα του αντικειμενικού ευρωπαϊκού ρεπορτάζ. Η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ Ελβίρα Φόρτε και ο υπεύθυνος κοινωνικών δικτύων και ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ Σταύρος Σαμουηλίδης έδωσαν στους δημοσιογράφους χρήσιμες πληροφορίες και εργαλεία που είναι απαραίτητα για την κάλυψη θεμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και συζήτησαν με τους συμμετέχοντες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους που μπορεί να στηριχθούν θεσμικά και πρακτικά οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.