Αρχική FedHATTA WTAAA: Συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό –...

WTAAA: Συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό – Η Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων στα ταξίδια

WTAAA: Συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό – Η Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων στα ταξίδια
Σύμφωνο για κοινές πρωτοβουλίες στον Ελληνικό τουρισμό υπέγραψαν ο δήμος Αθηναίων, η ΕΑΤΑ, ο ΗΑΤΤΑ και η FedHATTA

Στην Αθήνα διεξάγεται στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2022, η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Συμμαχίας Ενώσεων Ταξιδιωτικών Γραφείων, WTAAA (World Travel Agents’ Associations Alliance), που αποτελεί τον παγκόσμιο φορέα εκπροσώπησης των τουριστικών γραφείων και tour operators με μέλη τους μεγαλύτερους Συνδέσμους και Ομοσπονδίες από τις 5 ηπείρους.

Εκπρόσωποι φορέων του οργανωμένου τουρισμού από τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Ν. Αφρική, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία και τη Ν. Ζηλανδία έδωσαν «το παρών» στο σπουδαίο γεγονός για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό που φιλοξενείται αυτό το διήμερο στην Αθήνα, συζητώντας για τις διεθνείς τάσεις της τουριστικής αγοράς, τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο των τουριστικών γραφείων παγκοσμίως, την αναζήτηση ενός σύγχρονου τρόπου προσέγγισης και ενημέρωσης του διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού, αλλά και ενημερώθηκαν από τις επιτροπές Air Committee, Technology Committee και Sea-Land Committee για τα νεώτερα θέματα αντίστοιχα.

Κατά την πρώτη ημέρα της Γενική Συνέλευσης της WTAAA, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, τις εργασίες της συνάντησης άνοιξε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη του παγκόσμιου φορέα στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια φιλόξενη πόλη που συνδυάζει την ιστορική και την σύγχρονη εποχή και είναι πάντα έτοιμη να υποδέχεται μεγάλες διοργανώσεις και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.
Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για την “επόμενη ημέρα”, με μια δυναμική που την φέρνει στις πρώτες θέσεις προτίμησης ανάμεσα σε διεθνείς προορισμούς.

Παρουσίαση έκαναν κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών ο Ε.Ο.Τ. με το βίντεο «Greekend», η ΕΑΤΑ και η Aegean Airlines.
Ακολούθως, στο πλαίσιο της διοργάνωσης σημαντικών εκδηλώσεων προς όφελος του ελληνικού Τουρισμού, ο Δήμος Αθηναίων, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προβολής Ε.Α.Τ.Α., ο ΗΑΤΤΑ και η FedHATTA υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, βάσει του οποίου θα προχωρήσουν σε κοινές δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης. Ο λόγος που η υπογραφή έγινε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της WTAAA, ήταν για να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας σειράς από βήματα τα οποία θα δώσουν ώθηση στην στρατηγική εξωστρέφειας και θα συμβάλλουν στο άνοιγμα διεθνών τουριστικών αγορών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος των μελών της WTAAA παρουσιάστηκε το νέο ψηφιακό έντυπο που δημιουργήθηκε για την Αθήνα από τον ΗΑΤΤΑ και την Ομοσπονδία, το οποίο εμπεριέχει ενημερωτικό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο,  με σκοπό να αξιοποιηθούν από τους επαγγελματίες του τουρισμού και το ταξιδιωτικό κοινό. Το ψηφιακό έντυπο βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο και είναι αφιερωμένο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η Αθήνα επιλέχθηκε από την WTAAA, ώστε να τονωθεί η συνεργασία μεταξύ του φορέα με τους ελληνικούς φορείς εκπροσώπησης Τουριστικών γραφείων, για την τόνωση της τουριστικής κίνησης σε διεθνές επίπεδο. Την διοργάνωση ανέλαβε ο ΗΑΤΤΑ και η Ομοσπονδία FedHATTA, με την πολύτιμη υποστήριξη του Ε.Ο.Τ., του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προβολής ΕΑΤΑ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Aegean Airlines.

Η διοργάνωση αυτή, γίνεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του συνεδρίου SemiAnnual του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργάνου στον οργανωμένο τουρισμό, ECTAA, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23-25 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία ως post tour στις 25-27 Νοεμβρίου στην Θεσσαλία, και ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο των τουριστικών γραφείων στα ταξίδια αλλά και την Ελλάδα ως πρωταθλήτρια ανάκαμψης στις οργανωμένες διακοπές από το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.