Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έκθεση Φωτογραφικού Βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

Έκθεση Φωτογραφικού Βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2022 πραγματοποιείται έως την Κυριακή 24 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, η καθιερωμένη έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.

Ο ρόλος του φωτογραφικού βιβλίου έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και συνιστά πλέον μια διαδεδομένη μορφή διοχέτευσης και θέασης του καλλιτεχνικού έργου. Η σύγχρονη εκδοτική παραγωγή καθιστά το βιβλίο ένα αυτοτελές έργο, τροφοδοτεί αλλά και συγχρόνως εμπνέει τη φωτογραφική δημιουργία.

Η έκθεση αυτή προτείνει στους φίλους της φωτογραφίας, του βιβλίου και του οπτικού πολιτισμού μια «άλλη» εμπειρία ανάγνωσης, όπου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα από 250 επιλεγμένα βιβλία από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια να αναδειχθεί το εύρος των σύγχρονων εκδοτικών πρακτικών, παρουσιάζοντας αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών, βιβλία από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οίκους, εκδόσεις περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, zines και DIY έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία.

Η ποικιλία των εκδόσεων και η σύνθετη προσέγγιση της έννοιας του βιβλίου προτείνουν διάφορες, συχνά ευφάνταστες και πειραματικές, εκδοχές της έντυπης καλλιτεχνικής παραγωγής.

ATHENS PHOTO FESTIVAL 2022 / ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ / ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΕΩΣ ΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΕΜΠΤΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00-18:00,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-22:00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ & ΔΡΑΣΕΩΝ: WWW.PHOTOFESTIVAL.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.