Αρχική Δήμοι Νέα Στρατηγική Επένδυση ύψους 840 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή στην...

Νέα Στρατηγική Επένδυση ύψους 840 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή στην περιοχή της Σαρωνίδας Αττικής

Μία νέα στρατηγική επένδυση ύψους 840 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε την Τετάρτη 22/6/2022, από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόκειται για την επένδυση  «SARONIDA OLYMPOS GOLF PROJECT» της εταιρείας «ΒΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», στην περιοχή της Σαρωνίδας Αττικής.

Η νέα στρατηγική επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της ενώ κατά την κατασκευαστική περίοδο του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Αναλυτικότερα, η επένδυση αφορά στην τουριστική αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή της Σαρωνίδας. Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος, με γήπεδο golf, ελικοδρόμιο, τουριστικό χωριό, τουριστικό λιμένα καθώς και  εγκαταστάσεις παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αφαλάτωσης και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Πρόκειται για ένα νέο αναβαθμισμένο και εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν ολοκληρωμένης και πολυσύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, πλήρως ενσωματωμένης στο περιβάλλον, εναρμονισμένης στις αρχές της «πράσινης» λειτουργίας των επιχειρήσεων με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αρμόδιου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις κ. Νίκου Παπαθανάση και των Υπουργών Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την εξουσία, εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων εκείνων που θα συνέβαλαν στο να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία φιλική χώρα για επενδύσεις. Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, καταφέραμε η χώρα μας να αποτελεί πόλο έλξης παγκόσμιων κολοσσών και επιχειρηματικών funds που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους. Η νέα στρατηγική επένδυση ύψους 840 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στον πλανήτη για επενδύσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι το 2022 θα παραμείνει μια καλή οικονομική χρονιά για την Ελλάδα και οι επενδύσεις θα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε:

«Η νέα αυτή στρατηγική επένδυση που εγκρίθηκε σήμερα αποτελεί ακόμα μία ένδειξη του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που υπάρχει στη χώρα μας και μάλιστα σε έναν επιχειρηματικό τομέα που αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό. Τέτοιου είδους επενδύσεις αναβαθμίζουν το εγχώριο τουριστικό προϊόν και προάγουν τον ρόλο της χώρας ως πόλου έλξης του διεθνούς τουρισμού. Το φιλοεπενδυτικό περιβάλλον που έχουμε οικοδομήσει στην Ελλάδα, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και ενισχύει τη διεθνή εικόνα της χώρας στην κατεύθυνση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, ισχυρού και βιώσιμου στα πρότυπα της πράσινης οικονομίας. Η αύξηση των στρατηγικών επενδύσεων είναι το πιο απτό αποτέλεσμα του μεταρρυθμιστικού έργου και της αποφασιστικότητας αυτής της Κυβέρνησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.