Αρχική UNWTO Συναντήσεις της Ολυμπίας Αναστασοπούλου με τον Ισπανό υφυπουργό Τουρισμού, τον Πρέσβη της...

Συναντήσεις της Ολυμπίας Αναστασοπούλου με τον Ισπανό υφυπουργό Τουρισμού, τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Μαδρίτη και τον Πρόεδρο του Ισπανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητήριου

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου συναντήθηκε, με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Ισπανιας κ. Fernando Valdes Verelst, στην έδρα του Υπουργείου στη Μαδρίτη. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και διαπιστώθηκε η κοινή αντίληψη των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων με ενδεχόμενη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.  

Παράλληλα, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως και η ανταλλαγή σχετικής τεχνογνωσίας με στόχο την παροχή ολιστικής τουριστικής εμπειρίας με συνδυαστικά πακετα για τους επισκέπτες και των δύο χωρών με ταυτόχρονη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

Επιπροσθέτως, με αφορμή τη συμμετοχή τόσο της χώρας μας, όσο και της Ισπανίας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) που αποφάσισε την αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ρωσίας, εξετάστηκε η θεσμική αναβάθμιση του ΠΟΤ μέσω της προσέλκυσης νέων ισχυρών μελών, με συντονισμένες ενέργειες των δύο χωρών. 

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, μετέβη στην Πρεσβεία  της Ελλάδας στη Μαδρίτη όπου και παραχωρησε συνέντευξη στο μεγαλύτερο δημοσιογραφικο μέσο της Ισπανιας, στο RADIO MARCA, στο οποίο απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την εθνική στρατηγική μας για τον τουρισμό, ενώ αναφέρθηκε σε εναλλακτικους τουριστικούς προορισμούς που θα ήταν ιδιαίτερα ελκυστικοί για τους Ισπανούς ταξιδιώτες. Επιπλέον, η κα. Αναστασόπουλου αναφέρθηκε στις εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας με την Ισπανία και ενημέρωσε για την εποικοδομητική συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Ισπανό Υφυπουργό Τουρισμού. 

Ακολούθως έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Μαδρίτη, κ. Ηλία Φωτόπουλο, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινής αρμοδιότητας.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Μαδρίτη, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης πραγματοποίησε συναντηση με τον Πρόεδρο του Ισπανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Ανδρέα Παππά, με τον οποίο διερευνήθηκαν οι  δυνατότητες ενίσχυσης των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών μέσω της υφιστάμενης επιχειρηματικης συνεργασίας που προωθεί το Επιμελητήριο.

Τελος πραγματοποιήθηκε σύντομη επίσκεψη της κας Αναστασοπούλου στην Διεθνή Έκθεση Ifema που φιλοξενούσε το Salon de Gourmets. Στην έκθεση αυτή που άπτεται ενδιαφερόντων γαστρονομικού τουρισμου διαπιστώθηκε ισχυρή ελληνική παρουσία υπό την αιγίδα του προγράμματος “Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία με τίτλο  EU Rice”.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των συνάντησεών της και των εργασιών του ΠΟΤ στη Μαδρίτη, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, συνοδευόταν από τον Νομικό Σύμβουλό της, κ. Αδάμ Στεφανάδη, καθώς και τη Σύμβουλο σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, κα. Κυριακή Σιδηροπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.