Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολυμπία Αναστασοπούλου στην ECDC: Ο τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης, της...

Ολυμπία Αναστασοπούλου στην ECDC: Ο τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας

Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπουλου

Στην Ένωση των Οικονομικών και Εμπορικών Διπλωματών των Ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα  (ECDC) μίλησε χθες, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπουλου, σχετικά με τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι η Ένωση των Οικονομικών και Εμπορικών Διπλωματών των Ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα (ECDC) αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο οικονομικής διπλωματίας, αφού τα Μέλη του έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πολιτιστικά, αναπτυξιακά, και όχι μόνο, μηνύματα στις χώρες προέλευσής τους.

Στην ομιλία της με θέμα «Προς ένα βιώσιμο τουριστικό οικοσύστημα: Το ελληνικό παράδειγμα» η κα. Oλυμπία Αναστασοπουλου επεσήμανε ότι «προχωρούμε στην εφαρμογή μιας νέας συνολικής φιλοσοφίας, με προσανατολισμό την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη φροντίδα για τις νεότερες γενιές, οι οποίες θα στελεχώσουν ένα περισσότερο ανθεκτικό, βιώσιμο και καινοτόμο τουριστικό οικοσύστημα στη χώρα μας». 

Παράλληλα η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε ότι «θεωρούμε τον τουρισμό έναν στρατηγικό τομέα που μπορεί να προσελκύσει μακροπρόθεσμα ξένες επενδύσεις, να τονώσει την απασχόληση και να προωθήσει την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας», ενώ υπογρἀμμισε ότι για τη κυβέρνηση ο συγκεκριμένος τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. 

Τέλος η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου κατέληξε ότι «προχωρούμε στην εφαρμογή μιας νέας συνολικής φιλοσοφίας, με προσανατολισμό την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη φροντίδα για τις νεότερες γενιές, οι οποίες θα στελεχώσουν τον Ελληνικό Τουρισμό του αύριο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.